Foto: AFP/Scanpix/LETA
No nervus paralizējošās vielas, kas tika izmantota uzbrukumā bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai, cietuši vēl 19 cilvēki, ceturtdien paziņojusi Lielbritānijas policija.

Policija paziņoja, ka kopumā medicīniskā palīdzība sniegta 21 cilvēkam, tostarp Sergejam Skripaļam, viņa meitai Jūlijai un policistam, kurš pirmais ieradās incidenta vietā.

"Svētdienas notikumi ir spilgts atgādinājums (..) par bīstamajām situācijām, ar kurām saskaras mūsu avārijas dienesti, un uzcītību un drosmi, ko tie parāda katru dienu," paziņoja Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.

Lielbritānijas iekšlietu ministre Embera Rada iepriekš ceturtdien sacīja, ka Skripaļi saindēti ar ļoti retu nervus paralizējošu vielu. Viņi joprojām atrodas kritiskā stāvoklī slimnīcā.

BBC tikmēr citēja kādu informācijas avotu, kurš teicis, ka uzbrukumā izmantotā viela, domājams, bijusi retāk sastopama nekā zarīns un neesot bijusi arī nervu inde VX, kas pērn Malaizijā tika izmantota Ziemeļkorejas vadoņa Kima Čenuna pusbrāļa Kima Čennama slepkavībā.

Lielbritānijas policija trešdienas, 7. marta, vakarā paziņoja, ka Solsberi notikušais tiek izmeklēts kā slepkavības mēģinājums.

Skripaļs, kurš Krievijā 2006. gadā tika notiesāts par spiegošanu britu labā un vēlāk apmainīts, un viņa meita svētdien bez samaņas tika atrasti uz soliņa Solsberi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!