Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kāda sieviete Irānā, kura publiski noņēmusi savu musulmaņu galvassegu, tādējādi protestējot pret obligāto hidžāba nēsāšanas likumu, notiesāta teju uz diviem gadiem cietumā.

Sieviete, kuras vārds nav publiski atklāts, atzīta par vainīgu "morālo vērtību graušanā", ziņo BBC. Šis arests seko dučiem citu sieviešu arestiem pēdējo nedēļu laikā. Lielākā daļa no aizturētajām sievietēm, kuras protestējušas pret striktajiem likumiem par galvassegu nēsāšanu publiskā vietā, tikušas atbrīvotas bez soda.

Tiesa, Teherānas prokurors Abass Džafari–Dolatabadi atklāj, ka sievietei piespriestais 21 mēneša cietumsods ir atlikts, jo viņai nepieciešama medicīniskā palīdzība. Viņai esot nepieciešama "ilgtermiņa ārstēšana, viņa ir jāapskata psihiatram", medijiem atklāja prokurors.

Šobrīd sieviete ir apcietināta uz trim mēnešiem bez iespējas tikt atbrīvotai pret drošības naudu. Prokurors par viņas soda atlikšanu izsakās kritiski un uzskata, ka viņai būtu jāizcieš viss viņai piespriestais sods.

Kopš 1979. gada revolūcijas saskaņā ar islāma likumu par pieticīgumu sievietēm Irānā publiskās vietās ir jāapsedz savi mati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!