Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ar saukli "ja mēs apstājamies, apstājas pasaule" ielās Spānijā izgājušas tūkstošiem sieviešu, kuras Starptautiskajā sieviešu dienā streiko, tādējādi vēršot uzmanību uz dzimumu nevienlīdzību, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sievietes, kuras piedalās šajā streikā, ceturtdien nestrādā. Protesta akcijas organizatori arī aicinājuši streikotājas netērēt naudu un uz dienu pārtraukt jebkādu mājas darbu veikšanu. Streiku organizē ''8. marta Komisija'' un atbalsta 10 arodorganizācijas, kā arī vairākas valstī populāras politiķes.

Saskaņā ar Spānijas Transporta ministrijas pausto, streika dēļ ierobežota metro kustība Madridē, bet kopumā valstī atcelti vairāk nekā 300 vilcienu reisu.

Kopumā ceturtdien paredzēti vairāki simti dažādu demonstrāciju, plašākās no kurām plānotas Madridē, Barselonā, Bilbao un Valensijā.

"Mums nav pieņemami sliktāki darba apstākļi, nedz arī zemākas algas par tām, kādas, veicot to pašu darbu, saņem vīrieši," teikts "8. marta Komisijas" manifestā.

Tā kā Spānijas likumdošana neatļauj streikā piedalīties tikai vienam dzimumam, akcijā aicināti iesaistīties arī vīrieši, ziņo BBC.

Saskaņā ar "Eurostat" datiem Spānijā sievietes, kuras strādā sabiedriskajā sektorā saņem vidēji par 13% zemāku atalgojumu nekā vīrieši, bet privātajā sektorā strādājošās sievietes par to pašu darbu saņem par 19% zemāku atalgojumu nekā vīrieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!