Foto: TASS/Scanpix/LETA
Krievijas prezidenta Vladimira Putina doktora disertāciju ekonomikā sarakstījis Sanktpēterburgas Kalnrūpniecības universitātes rektors Vladimirs Ļitviņenko, intervijā "Radio Brīvā Eiropa"/"Radio Brīvība" ("Radio Free Europe"/"Radio Liberty" (RFE/RL) paziņojusi Ļitviņenko meita.

Olga Ļitviņenko apgalvo, ka vairākas augsta ranga amatpersonas pirkušas no viņas tēva diplomus, tostarp bijušais Krievijas premjerministrs Viktors Zubkovs.

Olga Ļitviņenko pameta Krieviju pirms septiņiem gadiem pēc konflikta ar tēvu. Pašreiz viņa dzīvo Polijā, ziņoja RFE/RL.

Viņa sacīja, ka tēvs pats personiski uzrakstījis Putina disertāciju.

"1997. gada vasarā uz mūsu vasarnīcu tika atvests fotokopētājs, un mans tēvs paņēma atvaļinājumu. Putins nekad neapmeklēja mūsu vasarnīcu, nekad nekonsultējās ar manu tēvu par disertāciju (..). Visu darbu uzrakstīja mans tēvs," intervijā radiostacijai sacīja Olga Ļitviņenko.

Putins tolaik strādāja prezidenta Borisa Jeļcina administrācijā.

Olga Ļitviņenko sacīja, ka viņas tēvs nav prasījis Putinam samaksu par disertāciju, bet tas bijis pakalpojums par Putina atbalstu cīņā par rektora vietu. Viņas tēvam arī bijuši biznesa darījumi ar Putinu.

Saskaņā ar žurnāla "Forbes" datiem Vladimirs Ļitviņenko 2017. gadā atradās 122. vietā 200 bagātāko Krievijas uzņēmēju sarakstā.

Putins aizstāvēja disertāciju ekonomikā 1997. gadā, vēsta vietne "niezalezna.pl".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!