Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Aukstuma vilnis, kas pārņēmis Eiropu, licis aizsalt daļai Amsterdamas kanālu, tādējādi sagādājot pilsētas iedzīvotājiem un viesiem iespēju nodoties sportiskām aktivitātēm svaigā gaisā, raksta Lielbritānijas medijs "The Guardian".

Pirmo reizi sešu gadu laikā daļu no pilsētas kanāliem klāj tik biezs ledus, ka spēj izturēt vairāku desmitu cilvēku svaru. Cilvēki gan slido, gan vienkārši pastaigājas pa ledu, aplūkojot pilsētu no cita skatupunkta.

Tiesa, ceturtdien, 1. martā, kad ledus vēl nebija gana biezs, divi slidotāji ielūzuši. Viņus izglābuši garāmgājēji.

Arī nedēļas nogalē aukstuma vilnis turpinājis radīt haosu visā Eiropā. Spēcīgā snigšana pierimusi piektdien, taču gaisa temperatūras visā Eiropā arvien ir zem nulles, radot sastrēgumus uz ceļiem, kā arī traucējot vilcienu un lidmašīnu satiksmi.

Pagājušās nedēļas laikā Eiropā lielā sala dēļ miruši vairāk nekā 60 cilvēku, liecina AFP aplēses. Tostarp dzīvību zaudējuši 23 cilvēki Polijā, septiņi Slovākijā, seši Čehijā un pieci Lietuvā. Citi nāves gadījumi konstatēti Spānijā, Itālijā, Rumānijā, Serbijā, Slovēnijā, Lielbritānijā, Nīderlandē, Zviedrijā un Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!