Tallinas lidostā trešdien ārkārtas nolaišanos veikusi Latvijas lidsabiedrības "Smartlynx" lidmašīna "Airbus A320".

Kā paziņojusi lidosta, tās skrejceļš šajā sakarā būs slēgts līdz plkst.22, lidmašīnas šai laikā netiks pieņemtas un neizlidos.

Ārkārtas nolaišanās veikta plkst.17.11.Lidmašīna veica treniņlidojumu, pasažieri tajā neatradās. Uz lidostu nosūtītas neatliekamās palīdzības automašīnas, bet ziņu par cietušajiem šobrīd nav.

Nosēšanās laikā lidmašīnai ir nokritusi daļa no šasijas, ziņo portāls "Delfi.ee".

Lidmašīna stāv sniegā līdzās skrejceļam. Kā pastāstījis Tallinas lidostas operatorkompānijas "Tallinna Lennujaam" uzņēmējdarbības attīstības direktors Prīts Kofs, ar lidmašinu "nekas katastrofāls nav noticis".

Pēc viņa teiktā, lidmašīnas, kam šai laikā bija jānolaižas Tallinā, tiks novirzītas uz Helsinkiem vai Rīgu saskaņā ar katras attiecīgās lidsabiedrības lēmumu.

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" informē, ka skrejceļa slēgšanas dēļ iespējamas izmaiņas "airBaltic" lidojumu sarakstā lidojumiem uz un no Tallinas lidostas. Kā ierakstā "Twitter" norāda "airBaltic", tās klienti tiek lūgti sekot līdzi informācijai Tallinas lidostas mājaslapā.

Atbilstoši informācijai lidostas mājaslapā trešdienas vakarā no Rīgas uz Tallinu un no Tallinas uz Rīgu paredzēts pa vienam reisam.

Kā savukārt liecina Igaunijas sabiedriskās raidorganizācijas ERR rīcībā esošā informācija, reisu Kijeva-Tallina, Viļņa-Tallina un Vīne-Tallina lidmašīnas novirzītas uz Helsinkiem.

Tallinas lidostas terminālī uz izlidošanu gaida simtiem pasažieru. Incidents šobrīd ietekmējis 13 ielidojošos un 14 izlidojošos reisus.

Pēc Kofa teiktā, skrejceļš būs slēgts, iekams lidostā neieradīsies aviācijas drošības eksperti, kas izvērtēs lidmašīnas stāvokli un veiks izmeklēšanu.

Aviokompānija "SmartLynx Airlines" dibināta Latvijā 1992.gadā ar nosaukumu "Latčarter". Kompānijas apmaksātais pamatkapitāls ir viena miljona eiro apmērā. "SmartLynx Airlines" vienīgais īpašnieks kopš 2016.gada jūnija ir SIA "Smart Aviation Holdings", kas savukārt pilnībā pieder "Stichting Tripod Investment Managemen".

Lidsabiedrības flotē ir 14 "Airbus A320" lidmašīnas un divas "Airbus 321" lidmašīnas, kas nodrošina lidojumus Eiropā, Āzijā un Āfrikā, teikts uzņēmuma mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!