Foto: AFP/Scanpix/LETA

Čehijas likumsargi pēc Turcijas pieprasījuma Prāgā aizturējuši Sīrijas kurdu līderi Salehu Muslimu, svētdien pavēstīja policijas pārstāve sakariem ar presi.

67 gadus vecais Muslims ir Sīrijas kurdu lielākās politiskās organizācijas Demokrātiskās savienības partijas (PYD) bijušais līderis. Partija ar ASV atbalstītā militārā spārna Tautas aizsardzības vienību (YPG) atbalstu kontrolē teritorijas Sīrijas ziemeļos.

Policija Čehijas galvaspilsētā paziņoja, ka Muslimu aizturējusi, ņemot vērā Interpola izdoto "sarkano brīdinājumu", kas izsniegts uz Turcijas pieprasījuma.

Turcija iekļāva Muslimu meklēšanā izsludināto teroristu sarakstā pirms divām nedēļām, apgalvojot, ka viņš ir Turcijas kurdu bruņotās separātistu organizācijas Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) biedrs.

Turcijas varasiestādes vēlas viņu aizturēt kopš 2016. gada saistībā ar mīnēta auto sprādzienu Ankarā, kurā tika nogalināti 30 cilvēki.

Čehijas tiesa vēl lems par oficiālu aizturēšanas orderi un pieprasījumu par izdošanu Turcijai, vēsta Turcijas oficiālā ziņu aģentūra "Anadolu"

Muslims Prāgā aizturēts laikā, kad Turcijas armija jau vairāk nekā mēnesi turpina uzbrukumu Sīrijā kurdu kontrolētajam Afrīnas reģionam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!