Foto: AP/Scanpix/LETA
Turcijas armija devusi triecienu pa konvoju, kas iebraucis Sīrijas kurdu kontrolētajā Afrīnas reģionā. Saskaņā ar turku versiju tajā vesti ieroči un kaujinieki, savukārt kurdu spēki uzstāj, ka tie bijuši civiliedzīvotāji ar pārtikas un medikamentu krājumiem, vēsta aģentūra "Reuters".

Turcijas spēku, kuri darbojas Sīrijas ziemeļos, paziņojumā teikts, ka pa 30-40 automašīnu lielo konvoju, kurā vesti "teroristi, ieroči un munīcija", dots artilērijas trieciens.

Savukārt kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG) apgalvo, ka vēlu ceturtdienas vakarā Afrīnu sasniegušajā konvojā braukuši simtiem civiliedzīvotāji no tālāk uz austrumiem esošiem reģioniem.

Apšaudes rezultātā viens cilvēks gājis bojā un vismaz desmit ievainoti. "Konvojs brauca izrādīt solidaritāti Afrīnas iedzīvotājiem, vedot pārtiku un medikamentus," stāsta YPG runasvīrs.

Turcija kurdu kontrolētajam Sīrijas Afrīnas reģionam uzbrukumu sāka aptuveni pirms mēneša – janvāri. Turcija YPG, kas ar ASV atbalstu Sīrijā veiksmīgi cīnījās pret teroristu grupējumu "Daesh", uzskata par teroristiem, kas saistīti ar separātistu "Kurdistānas Strādnieku partiju" (PKK) un vēlas patriekt no savu robežu tuvuma.

Gan Turcija, gan ASV PKK uzskata par teroristisku organizāciju.

Sīrijā kopš 2011. gada turpinās pilsoņu karš, kurā dažādu spēku pusē iesaistās arī citas reģiona valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!