Foto: Publicitātes foto

Uzņēmēja Īlona Maska nākotnes infrastruktūras attīstīšanas uzņēmums 'The Boring Company' saņēmis atļauju veikt rakšanas darbus ASV galvaspilsētā Vašingtonā, ziņo "Design Boom".

Portāls norāda, ka iegūtā atļauja ļauj kompānijai sākt haiperlūpa jeb vakuuma tuneļa vilciena stacijas būvniecību. Tas būtu pirmais solis kompānijas solījumam nākotnē laiku cilvēku nokļūšanai no Vašingtonas līdz Ņujorkai samazināt līdz 29 minūtēm, kas būtu ievērojams uzlabojums iepretim trīsarpus stundām, ko prasa brauciens vilcienā, ātrāk par četrām stundām ar auto un pat ātrāk lidot ar lidmašīnu, kas, neskaitot ceļu līdz lidostai, prasa vairāk nekā stundu.

Plānotais vakuuma vilciens apstātos Baltimorā un Filadelfijā. Tuneļa pirmais posms tapšot zem 295. šosejas un savienošot Vašingtonu ar Baltimoru, medijam "Washington Post" atklājušas Merilendas štata amatpersonas. Tiesa, patlaban atļauja saņemta tikai aptuveni 17 kilometrus gara posma izbūvei, kas ir mazāk nekā trešdaļa no attāluma starp Vašingtonu un Baltimoru.

Vieta, kurā atļauti haiperlūpa stacijas būvniecības darbi:

Haiperlūpa princips paredz pa tuneļiem, kuros tiek uzturēts vakuums, ar aptuveni 1300 kilometru stundā lielu ātrumu starp pilsētām pārvietot īpaši tam izstrādātas pasažieru un kravas kapsulas. Nākotnē šo sistēmu varētu izmantot arī pasažieru privāto auto pārvietošanai, kā norādīts video augstāk, iepriekš norādījis Masks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!