Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Glābšanas un meklēšanas dienesti turpina meklēt svētdien kalnos nokritušo “Aseman Airlines” pasažieru lidmašīnu, vēsta BBC.

Vietējie valdības pārstāvji pirmdienas rītā ziņoja, ka esot atrasts lidmašīnas vraks, tomēr vēlāk medijiem šī informācija nav tikusi ne apstiprināta, ne noliegta.

Par spīti sliktajiem laika apstākļiem, simtiem alpīnistu kopā ar suņiem un droniem šobrīd cenšas sasniegt avārijas vietu.

Pirmdienas rītā meklēšanas darbos bija iesaistījušies arī helikopteri, tomēr stiprā vēja un miglas dēļ meklēšanu nācās pārtraukt.

"Es tam aizvien nespēju noticēt," stāsta sieviete, kas avārijā zaudējusi vīru. Bojā gājušo ģimenes turpina sekot līdzi meklēšanas darbiem.

Jau ziņots, ka svētdienas rītā Irānas dienvidrietumos avarēja pasažieru lidmašīna, kas bija devusies ceļā no Teherānas uz Jasudžu, bojā gāja 65 tās pasažieri, vēsta ārzemju mediji.

Starp bojāgājušajiem ir arī bērns un pieci lidmašīnas apkalpes locekļi, vēsta "Reuters".

Sākotnēji tika ziņots, ka lidmašīnā atradušies 66 cilvēki. Tomēr aģentūra IRNA vēlāk paziņoja, ka viens no pasažieriem reisu nokavējis.

Ar lidmašīnas biļeti rokās kā pierādījumu, vīrietis medijiem stāsta: "Dievs ir bijis ļoti žēlsirdīgs pret mani. Tomēr no visas sirds man ir žēl lidmašīnas pasažieru un viņu tuvinieku".

Foto: Publicitātes foto

Lidmašīna avarējusi ceļā no Teherānas uz Jasudžu Irānas dienvidrietumos.

Lidmašīna nokrita nomaļā vietā netālu no kalnu pilsētas Seminomas, kura atrodas aptuveni 620 kilometru uz dienvidiem no Irānas galvaspilsētas Teherānas. Avarējusī atpazīta kā "ATR-72" markas lidsabiedrības "Aseman Airlines" lidmašīna. Tā bijusi aptuveni 20-25 gadus veca.

Irānas parlamenta nacionālās drošības un ārlietu komitejas vadītājs Aladins Borudžerdi presei stāstīja, ka lidmašīna pazudusi no radaru ekrāniem neilgi pēc pulksten 7:55 pēc vietējā laika, kad izlidojusi no Mehrabadas lidostas, bet par avāriju ziņojuši vietējie ļaudis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!