Foto: AFP/Scanpix/LETA
Svētdienas rītā Irānas dienvidrietumos avarēja pasažieru lidmašīna, kas bija devusies ceļā no Teherānas uz Jasudžu, bojā gāja 65 tās pasažieri, vēsta ārzemju mediji.

Iepriekš tika ziņots, ka lidmašīnā atradušies 66 cilvēki. Kā tagad vēsta aģentūra IRNA, viens pasažieris nokavējis reisu. Starp bojāgājušajiem ir arī bērns un pieci lidmašīnas apkalpes locekļi, vēsta "Reuters".

Avarējušās "Aseman Airlines" lidmašīnas pasažieru radinieki pāris stundas pēc avārijas pulcējās pie Mehrabadas lidostas tuvumā esošās mošejas, lai aizlūgtu par aizgājējiem.

Glābējiem līdz šim nav izdevies sasniegt lidmašīnu, ziņo ārzemju mediji. Tomēr glābēju grupas turpinās meklēšanu visu nakti, neraugoties uz smagajiem apstākļiem. Sinoptiķi prognozē, ka sniegputenis nakts sākumā mitēsies, bet migla varētu saglabāties līdz rītam.

Jau ziņots, ka lidmašīna nokritusi nomaļā vietā netālu no kalnu pilsētas Seminomas, kura atrodas aptuveni 620 kilometru uz dienvidiem no Irānas galvaspilsētas Teherānas. Avarējusī atpazīta kā "ATR-72" markas lidsabiedrības "Iran Aseman Airlines" lidmašīna. Tā bijusi aptuveni 20 gadus veca.

Kā aģentūrai pastāstījis Irānas parlamenta nacionālās drošības un ārlietu komitejas vadītājs Aladins Borudžerdi, lidmašīna pazudusi no radaru ekrāniem neilgi pēc pulksten 7:55, kad izlidojusi no Mehrabadas lidostas, bet par avāriju ziņojuši vietējie ļaudis.

Ārkārtējo situāciju dienests nosūtījis uz avārijas vietu kalnos helikopteru, jo ātrās palīdzības automašīnas tai nevar piekļūt, taču miglainā laika dēļ arī helikopters nav varējis sasniegt avarējušo lidmašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!