Foto: AFP/Scanpix/LETA
Izraēlas militārās lidmašīnas sestdien deva triecienus Gazas joslai dažas stundas pēc tam, kad radikāla palestīniešu grupējuma novietota spridzekļa eksplozijā tika ievainoti četri Izraēlas karavīri.

Sprādziens notika Izraēlas teritorijā pie robežas ar Gazas joslu, un tajā tika smagi ievainoti divi Izraēlas karavīri, bet vēl divi guvuši vieglākus ievainojumus. Ievainoto dzīvībai briesmas nedraud.

Izraēlas bruņoto spēku paziņojumā teikts, ka Izraēlas iznīcinātājlidmašīnas devušas triecienus sešiem Gazas joslā valdošā grupējuma "Hamas" militārajiem mērķiem, tostarp "teroristu izmantotam tunelim Zaitunas apkārtnē un militārajiem objektiem pie Deiralbalahas un Hanjunisas".

Izraēlas bruņoto spēku pārstāvis teica, ka, lai gan spridzekli, kura eksplozijā tika ievainoti Izraēlas karavīri, bija novietojis kāds radikāls palestīniešu grupējums, Izraēla uzskata, ka par to ir atbildīga Gazas joslā valdošā kustība "Hamas".

Izraēlas armija svētdien paziņojusi, ka naktī apšaudījusi 18 mērķus Gazas joslā, reaģējot uz spridzekļa eksploziju pie tās robežas, kurā nopietni ievainoti divi izraēliešu karavīri.

Šo mērķu skaitā bijušas palestīniešu islāmistu kustības "Hamas" ieroču ražotnes un militāro apmācību infrastruktūras objekti. Izraēla uzskata, ka "Hamas" ir atbildīga par visiem uzbrukumiem no Gazas joslas neatkarīgi no tā, kas tos rīkojis.

Gazas joslas pierobežas apvidū kopš 2014.gada kara valdījis relatīvs miers, bet spriedze pastiprinājusies, kopš ASV prezidents Donalds Tramps decembrī paziņoja, ka Vašingtona atzīst Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!