Foto: Pixabay
Irānā svētdien, 18. februārī, nogāzusies pasažieru lidmašīna, kurā atradušies 60 pasažieri un 6 apkalpes locekļi, vēsta aģentūra "Fars".

BBC vēsta, ka avārijā bojā gājuši visi 66 uz tās esošie cilvēki.

Lidmašīna avarējusi ceļā no Teherānas uz Jasudžu Irānas dienvidrietumos.

Mediji ziņo, ka lidmašīna nokritusi nomaļā vietā netālu no kalnu pilsētas Seminomas, kura atrodas aptuveni 620 kilometru uz dienvidiem no Irānas galvaspilsētas Teherānas. Avarējusī atpazīta kā "ATR-72" markas lidsabiedrības "Iran Aseman Airlines" lidmašīna. Tā bijusi aptuveni 20 gadus veca.

Kā aģentūrai pastāstījis Irānas parlamenta nacionālās drošības un ārlietu komitejas vadītājs Aladins Borudžerdi, lidmašīna šorīt pazudusi no radaru ekrāniem neilgi pēc pulksten 7:55, kad izlidojusi no Mehrabadas lidostas, bet par avāriju ziņojuši vietējie ļaudis.

Ārkārtējo situāciju dienests nosūtījis uz avārijas vietu kalnos helikopteru, jo ātrās palīdzības automašīnas tai nevar piekļūt, taču miglainā laika dēļ arī helikopters nav varējis sasniegt avarējušo lidmašīnu.

"Aseman Airlines", trešā lielākā Irānas lidsabiedrība, iekļauta Eiropas Komisijas nedrošo aviokompāniju sarakstā. Tā specializējusies satiksmes nodrošināšanā ar grūti sasniedzamām, nomaļām vietām, bet veic arī starptautiskus reisus.

Irānas komerciālās pasažieru aviācijas lidmašīnu flote pa ilgajiem starptautisko sankciju gadiem ir stipri novecojusi, mazās lidsabiedrības izmanto lidmašīnas, kuru vecums pārsniedz 40 gadus, un avārijas notiek diezgan bieži.

Pēdējo pāris gadu laikā Teherāna gan parakstījusi vērienīgus līgumus ar kompānijām "Airbus" un "Boeing" par lidmašīnu iegādi, bet līdz šim saņemtas tikai aptuveni desmit lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!