ASV aviokompānijas "United Airlines" pasažieri reisā "UA1175" no Sanfrancisko uz Honolulu pieredzējuši vienu biedējošākajiem savas dzīves momentiem, kad pēkšņi virs Klusā okeāna nokritusi viena dzinēja metāla čaula, ziņo "Guardian".

#ua1175 so glad we are all safe after our emergency landing. pic.twitter.com/bltAPWzYhn
— Haley Ebert (@haleylora) February 13, 2018

Aculiecinieku uzņemtajā video redzams, ka dzinējs pēc apvalka zaudēšanas sācis ievērojami kratīties, drebinot arī visu lielo lidmašīnu "Boeing 777-222". Kāds pasažieris, "Google" inženieris Ēriks Hadads, fotografējis no savas vietas labi saskatāmo dzinēju un jau vēlāk "Twitter" ievietojis bildes ar ironisku pierakstu, ka šādu scenāriju lidmašīnas ārkārtas gadījumu plānos nespējot atrast.

Apvalks ar skaļu blīkšķi nokritis aptuveni 35 minūtes pirms paredzētās nosēšanās Havaju salās. Piloti tūlītēji izsūtījuši brīdinājuma signālu un uzsākuši ārkārtas nolaišanos. Uz skrejceļa lidmašīnu sagaidījušas glābēju brigādes, taču to palīdzība neesot bijusi nepieciešama.

Medijs ziņo, ka konkrētā lidmašīna iegādāta 1994. gadā, kas nozīmē, ka tā ir viens no pirmajiem "Boeing 777" lidaparātiem, kas savulaik vispār pārdots. Modelis ir lielākais divu dzinēju lidaparāts pasaulē. Kopumā līdz pērnā gada decembrim bija saražotas 1534 šīs sērijas lidmašīnas.

Līdz šim modeļa vēsturē reģistrēti kopumā 19 incidenti un avārijas, no kurām sešas reizes zaudēta vai neatjaunojami bojāta lidmašīna. No šīm sešām reizēm viena ir bēdīgi slavenā reisa "MH17" notriekšana virs Ukrainas, ko paveica Krievijas armijas balstītie kaujinieki, bet vēl viena – citas kompānijas "Malaysia Airlines" lidmašīnas mistiska pazušana virs Indijas okeāna. Pārējos četros gadījumos lidmašīnām izdevies nosēsties vai incidenti notikuši lidostu teritorijās un tajos kopumā bojā gājuši četri cilvēki, bet vairāki desmiti ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!