Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nigērijas armija izsludinājusi atlīdzību trīs miljonu nairu (aptuveni 6650 eiro) apmērā par informāciju, kas palīdzēs arestēt džihādistu grupējuma "Boko Haram" līderi Abubakaru Šekau.

Par iespējamo atlīdzības saņemšanu izziņots "Twitter", vienlaikus skaidrojot kā cilvēkiem vērsties pie amatpersonām, pasargājot savu anonimitāti.

Atlīdzība par informāciju jau gadiem meklētā teroristu grupējuma līdera notveršanai pēkšņi izsludināta pēc tam, kad Šekau knapi izsprucis no Nigērijas Bruņoto spēku nagiem. Viņš esot aizbēdzis no karavīru otrdien ieņemtās grupējuma bāzes Sambisas mežā, ģērbies hidžābā.

Ieņemtā Sabil Hudas bāze esot bijusi pēdējais "Boko Haram" bastions. Pretterorisma vienības tajā atbrīvoja gūstekņus, atguva iepriekš teroristu reidos zaudētu bruņojumu un munīciju, kā arī apcietināja vairākus kaujiniekus.

Apcietinātie armijai atklājuši, ka kaujas karstumā Šekau meties bēgt, lai glābtu savu dzīvību. "Viņš izmisīgi mēģināja pamest šo vietu, maskējies par sievieti hidžābā. Mēs sameklējām vairākus tādus melnus un zilus, lai viņš netiktu atpazīts. Pēdējoreiz viņš manīts melnā," atklājis kāds "Boko Haram" kaujinieks.

Tikmēr ASV par informāciju, kas palīdzēs notvert Šekau, jau pirms vairākiem gadiem izsludinājusi ievērojami dāsnāku atlīdzību - septiņus miljonus ASV dolāru (ap 5,6 miljoniem eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!