Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts premjerministrs Boiko Borisovs ceturtdien aicināja viņa valsti nekavējoties daļēji uzņemt Šengenas zonā.

Runājot ar reportieriem Sofijā notiekošās ES ārlietu ministru sanāksmes laikā, Borisovs izteica ierosinājumu, ka Bulgārija varētu pakāpeniski iestāties Šengenas zonā, un ierobežojumi gaisa un jūras transportam tiktu atcelti nekavējoties.

Bulgārija un Rumānija pievienojās ES 2007. gadā un ir izpildījušas tehniskās prasības uzņemšanai Šengenas zonā, taču pret to iebilst vairākas dalībvalstis, piemēram, Nīderlande, norādot, ka plaši izplatītā korupcija var apdraudēt robežu drošību.

"Es uzskatu, ka mūsu draugiem Nīderlandē būtu jāsaka "jā" Bulgārijai un Rumānijā attiecībā uz gaisu un jūru. Un atstāt zemes robežu beigām, kad mums būs reāli sarūkoša migrācijas problēma, kad Eiropa vairs par to nesatrauksies," sacīja Borisovs.

Viņš norādīja, ka Bulgārija uz Turcijas robežas uzstādījusi simtiem kilometrus ar dzeloņdrātīm aprīkotu žogu, ko apsargā drošības spēki.

Atbildot uz jautājumu, vai viņu nekaitina izteiktās bažas par korupciju, Borisovs pavēstīja: "Protams, tas mani kaitina, jo tas nav godīgi. Korupcija ir visur."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!