Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV negrasās veikt brīdinājuma triecienu Ziemeļkorejai, īstenojot tā dēvēto asiņainā deguna stratēģiju, lai sodītu Phenjanu par tās kodolieroču programmu, ceturtdien paziņoja ASV likumdevēji un augsta ranga amatpersonas.

Senāta sanāksmē, kurā tika izvērtēti potenciālie kandidāti Valsts departamenta vadības posteņiem, senatori sacīja - ASV prezidenta Donalda Trampa nacionālās drošības komandas cilvēki likumdevējiem apgalvojuši, ka šādas idejas nav potenciālo variantu vidū.

Baltā nama amatpersona "skaidri apliecināja, ka nav nekādas "asiņainā deguna" stratēģijas attiecībā uz uzbrukumu Ziemeļkorejai", valsts sekretāra pagaidu vietniecei Austrumāzijas un Klusā okeāna jautājumos Sūzanai Torntonei sacīja senatore Džīna Šahīna.

Torntone šobrīd pretendē uz pastāvīgu šī amata ieņemšanu.

"Vai tā ir arī jūsu izpratne, ka attiecībā uz Ziemeļkoreju nav "asiņainā deguna" stratēģijas?" vaicāja demokrātu senatore.

"Jā, senator, tāda ir arī mana izpratne," atbildēja Torntone.

Tam piekrita arī republikāņu senators Džeims Rišs, kurš ir piedalījies iepriekš aiz slēgtām durvīm notikušajā sēdē.

"Mums ļoti skaidri to ir teikuši administrācijas cilvēki - tik augsta līmeņa, cik vien var būt -, ka nav tādas lietas, kā "asiņainā deguna" stratēģija, ka viņi par to nekad nav runājuši," sacīja senators.

Medijos iepriekš parādījušās ziņas, ka dažas Baltā nama amatpersonas dotu priekšroku šādam uzbrukumam, lai iebiedētu Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna režīmu, tomēr neuzsākot vispārēju karu, lai viņu gāztu.

Mediji gan arī norādījuši, ka augstākie armijas komandieri un aizsardzības ministrs Džims Matiss ir pret šo ideju, bet valsts sekretārs Rekss Tilersons solījis turpināt centienus diplomātiska risinājuma virzienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!