Foto: Reuters/Scanpix/ LETA
Deviņpadsmit gadus vecais Floridas štata apšaudē apsūdzētais jaunietis Nikolass Kruss jau iepriekš dažādos soctīklos lielījies ar saviem ieročiem un rakstījis, ka gatavojas "medībām", vēsta portāls "Vice News".

Amerikāņu mediji apkopojuši skolas biedru un skolotāju stāstīto par Nikolasu, atklājot pārsteidzošus faktus par viņa personību un dzīvesstāstu. Piedāvājam ar tiem iepazīties arī jūs:

Jau ziņots, ka ASV Floridas štatā trešdien 17 cilvēkus nošāvušais un vairākus desmitus ievainojušais jaunietis bijis ieroču cienītājs, kurš disciplīnas pārkāpumu dēļ pirms tam bija izslēgts no skolas. Uzbrukums noticis Pārklendas Mārdžorijas Stonmenas Duglasas vidusskolā.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Kruss un viņa bioloģiskais brālis Zaharijs bija adoptēti. Rodžers un Linda Krusi adoptēja abus zēnus pēc tam, kad viņi no Ņujorkas pārcēlās uz Pārklendu.

Pirms vairākiem gadiem Rodžers nomira no sirdstriekas, bet Linda pērn zaudēja dzīvību pneimonijas jeb plaušu karsoņa dēļ, vēsta vietējais laikraksts "Sun Sentinel". Pēc mātes nāves zēni tika atstāti pie ģimenes draugiem, kas par viņiem piekrita parūpēties.

Pēc vērienīgā nozieguma, kaimiņi policijai atklāja, ka pēdējos gados puišu audžu mamma Linda ļoti cīnījusies ar abu nekontrolējamo uzvedību un bieži vien pat draudējusi izsaukt policiju, lai vestu dēlus pie saprāta. "Nikolass bija nepaklausīgs, tomēr nekad nebūtu domājusi, ka viņš spētu būt tik agresīvs," atzina dažas mājas tālāk dzīvojošā kaimiņiene.

Foto: Reuters/Scanpix/ LETA

17 cilvēkus nošāvušais un vairākus desmitus ievainojušais jaunietis bijis ieroču cienītājs, kurš disciplīnas pārkāpumu dēļ pirms tam ticis izslēgts no skolas. Kā ziņots, 19 gadus vecais Kruss vidusskolā, kurā viņš iepriekš bija mācījies, ieradās ar pusautomātisko triecienšauteni "AR-15" un lielu daudzumu munīcijas un sarīkoja apšaudi.

No skolas jaunietis izslēgts, jo skolā esot sakāvies ar savas bijušās draudzenes jauno draugu, vēsta medijs "Vice News". Kāda 17 gadus jauna vidusskolas skolniece ziņoja, ka Kruss arī pret savu bijušo meiteni esot izturējies agresīvi vēl tad, kad abi bijuši kopā.

Amanda Samaro, vidusskolas skolnieces mamma, stāstīja, ka puisis izslēgts, jo uz skolu nesis nažus. "Viņš bija pazīstams kā garīgi slims cilvēks, kurš būtu gatavs pat nogalināt dzīvniekus," Samaro atzina. "Viņu no skolas izslēdza vairākas reizes, katru reizi sava iemesla dēļ," kāds cits skolēns stāstīja "WFOR-TV".

Foto: AP/Scanpix/LETA

Lai gan jaunais vīrietis iepriekš nebija sodīts, bijušas norādes, kas liecināja, ka uz šāda veida vardarbību viņš ir spējīgs.

Krusam bijuši divi "Instagram" konti, kuros viņš regulāri publicējis vardarbīga rakstura saturu. Kādās nesen internetā publicētās jaunieša fotogrāfijās bija redzami arī gultā samesti ieroči. Tāpat viņš, fotografējis sevi kopā ar lodēm un šautenēm, bet kādā fotogrāfijā viņa profilā bijusi arī nogalināta varde. Vēl pie attēliem Kruss vaicājis sekotājiem ieteikumus, kur labāk iegādāties ieroci "medībām". Šobrīd viņa soctīklu profilu darbība apturēta, skaidro "Vice News".

Mediji atklāj, ka Kruss nebaidījies komentēt dažādus platformas "Youtube" video, pie tiem norādot arī savu vārdu. Atrodami bija tādi komentāri kā: "Es vēlos visus nošaut ar savu "AR-15"", "Es vēlos mirt par to, ka esmu nogalinājis simtiem cilvēku", "Es nogalināšu likumsargus par to, ka viņi cīnās ar labiem cilvēkiem".

Foto: AP/Scanpix/LETA

18 gadus vecais Čads Viljamss stāstīja, ka Kruss esot bijis kā traks uz ieročiem. Jaunietis laiku pa laikam mēdzis arī ieslēgt skolā trauksmes signālus, iespējams, lai redzētu skolas trauksmes situāciju rīkošanās plānu.

"Viss, par ko viņš runāja, bija ieroči, naži un medības," atceras Džošua Čaro, Krusa bijusī klasesbiedrene.

Mediji ziņo, ka Kruss "AR-15" šaujamieroci, ar kuru veikts uzbrukums, iegādājies pagājušajā gadā. Tas glabāts viņa audžuvecāku mājās aiz aizslēgtām durvīm.

Kruss esot piedalījies arī ASV armijas jauniešu rezervju virsnieku apmācībās (ROTC). Ne ASV armija, ne ROTC gan medijiem nav atsaukušies uz pieprasījumiem sniegt sīkākus komentārus.

Foto: AFP/Scanpix / LETA

"Sociāli viņš nebija pieņemts mūsu skolā," kāda 17 gadus veca meitene atklāja "Daily Beast". "Cilvēki viņu redzēja kā savādnieku, kurš no pārējiem atšķīrās," meitene papildināja. Vairāki skolasbiedri atzina, ka Krusam draugu nav bijis un puisis komunicējis tikai ar pavisam nelielu skaitu skolasbiedru.

Savukārt kāda skolotāja medijiem stāstīja, ka dzirdējusi baumas par Krusa apsēstību ar kādu meiteni skolā. Sieviete atklāja, ka Kruss varētu būt viņu izsekojis vai pat vajājis.

"Mani draugi dažreiz jokoja, ka viņš izskatās pēc tāda tipiska skolu apšaudes puiša. Diemžēl, izrādījās, ka tieši tāds viņš arī bija," atzina Angelīna Lazo, kas ar Krusu kopā apmeklējusi bioloģijas stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!