Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas mediju uzraugs "Roskomnadzor" ķēries pie opozīcijas politiķa un varas korupcijas atmaskotāja Alekseja Navaļnija tīmekļa vietnes bloķēšanas, paziņots Navaļnija tvitera kontā.

Vietne "navalny.com" Krievijā tiek bloķēta, pamatojoties uz miljardiera Oļega Deripaskas prasību tiesā ierobežot pieeju viņa privātajai informācijai. Kā norāda Navaļnijs, tīmekļa vietne caur dažiem interneta pakalpojumu sniedzējiem vēl ir pieejama, bet tas nebūs uz ilgu laiku.

Miljardieris Deripaska vērsās tiesā ar pieprasījumu ierobežot piekļuvi informācijai par sevi pēc tam, kad Navaļnija vadītais Korupcijas apkarošanas fonds 8. februārī publicēja jaunu pētījumu, kurā korupcijā apsūdz Krievijas vicepremjeru.

Tajā tiek atklāts, kā Deripaska, kura vārds tiek saistīts ar ASV prezidenta Donalda Trampa bijušo vēlēšanu kampaņas vadītāju Polu Manafortu, uz jahtas ticies ar Krievijas vicepremjeru Sergeju Prihodjko.

Par Deripaska un Prihodjko tikšanos uz miljardiera jahtas 2016. gada augustā pie Norvēģijas krastiem Navaļnija vadītais Korupcijas apkarošanas fonds uzzinājis pateicoties kādai eskorta meitenei, kas sociālajos tīklos sevi sauc par Nastju Ribku.

Viņa savā "Instagram" kontā publicējusi foto, kuros redzama kopā ar Deripasku, savukārt kādā TV šovā viņa atzīst, ka laika pavadīšanai uz miljardiera jahtas viņu nolīgusi kāda modeļu aģentūra.

Tāpat Navaļnijs, faktu meklēšanā, atsaucas uz sievietes sarakstīto grāmatu "Miljardiera savaldzināšanas dienasgrāmata", kurā ar mainītiem vārdiem it kā aprakstīta Deripaska tikšanās ar Prihodjko.

Nākamajā dienā pēc pētījuma publicēšanas Deripaska iesniedza prasību Ustjlabinskas tiesā, pieprasot ierobežot pieeju pētījuma materiāliem Navaļnija tīmekļa vietnē, videokrātuvē "Youtube", kā arī sociālajā tīklā "Instagram".

Tiesa lēma par labu Deripaskam un uzdeva "Roskomnadzor" bloķēt resursus. 14. februārī beidzās termiņš, kura laikā materiāli bija labprātīgi jāizdzēš.

"Roskomnadzor" panāca pētījuma dzēšanu no virknes mediju. Savukārt Navaļnijs materiālus dzēst atteicās un iesniedza sūdzību tiesā pret "Roskomnadzor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!