Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
ASV prezidents Donalds Tramps izteicis līdzjūtību Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam saistībā ar svētdien notikušo AN- 148 lidmašīnas katastrofu, atsaucoties uz Kremļa paziņojumu Krievijas medijiem, pirmdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Telefonsarunā ASV prezidents izteica līdzjūtību Putinam par svētdien notikušo aviokatastrofu," atsaucoties uz Krenļa paziņojumu, ziņo Krievijas ziņu aģentūra "TASS".

Tāpat Kremlis norādījis, ka abu valstu līderi telefonsarunā vēl arī diskutējuši par Tuvajiem Austrumiem.

Pēdējo reizi abu valstu līderi telfonsarunā runājuši pērnā gada decembrī, kad apsprieda krīzi saistībā ar Ziemeļkorejas kodolprogrammu.

Ziņots, ka svētdien, 11. februārī, Krievijā nogāzusies aviokompānijas "Saratov Airlines" iekšzemes reisa pasažieru lidmašīna ar 71 cilvēku uz klāja. Kompānijas "Saratov Airlines" iekšzemes reisa lidmašīna avarēja neilgu brīdi pēc pacelšanās no Maskavas Domodedovas lidostas, lai dotos uz Orenburgas apgabala Orsku.

Lidaparātā atradās 65 pasažieri un seši apkalpes locekļi. Avārijas brīdī bija novērojami periodiski sniegputeņi. Lidmašīna pazuda no radaru ekrāniem dažas minūtes pēc pacelšanās un nogāzās aptuveni 80 kilometrus no Maskavas. Kādā novērošanas kameras video fiksēts mirklis, kad lidmašīna nogāzusies.

Kā iespējamos avārijas iemeslus amatpersonas min laikapstākļus, pilotu kļūdu vai tehniskas problēmas. Apkalpe pirms avārijas neziņoja par nekādiem sarežģījumiem.

Lidmašīnu vadījis pieredzējis pilots ar 5000 lidojuma stundu bagāžu, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

Pirmdien vairāki simti cilvēku plašajā un sniega klātā teritorijā turpina meklēšanas darbus Krievijas pasažieru lidmašīnas katastrofas vietā. Līdz šim brīdim atrasti aptuveni 200 ķermeņu daļu fragmenti.

Tāpat atrasti abi lidojuma dati reģistratori jeb "melnās kastes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!