Foto: Kadrs no video

Ziemeļkorejas militārajā parādē 8. februārī, tikai dienu pirms Ziemas Olimpisko spēļu atklāšanas demonstrējusi jaunas tuvā rādiusa ballistisko raķešu pārvietojamās palaišanas sistēmas, kas ir ļoti līdzīgas Krievijas "9K720 Iskander-M" sistēmai, ziņo militārais portāls "Janes".

Parādē, kas notikusi par godu Korejas Tautas republikas armijas izveidošanas 70. gadadienai, tika demonstrētas kopumā sešas pārvietojamās palaišanas sistēmas. Katra no tā ir veidota uz četru asu transportlīdzekļa un veda divas raķetes, kas līdzinās "9M723" un "9M723-1" raķetēm.

Foto: Kadrs no video

Šajā spēka demonstrācijā pirmoreiz starptautiskai publikai tika atrādītas arī starpkontinentālās ballistiskās raķetes "Hwaseong-14" un "Hwaseong-15". Kopumā četras "Hwaseong-15" raķetes tika demonstrētas uz deviņu asu transportlīdzekļiem.

"Hwaseong-15" ir divpakāpju šķidrās degvielas starpkontinentālā raķete, kādu Ziemeļkoreja pirmoreiz testēja tikai pērnā gada 29. novembrī. Tā sasniedza 4475 kilometru augstumu 950 kilometrus no izšaušanas vietas un tad iegāzās Japānas jūrā. Ziemeļkorejas režīms apgalvo, ka šī tipa raķetes ir spējīgas iznīcināt jebkuru mērķi ASV.

Savukārt "Hwaseong-14" tipa raķete pirmoreiz tika izmēģināta pērn 4. jūlijā, kad tā sasniedza 2802 kilometru augstumu un nolidoja 933 kilometrus tālu, bet otrā izmēģinājumā tā sasniedza 3725 kilometru augstumu un nolidoja 998 kilometrus tālu. Tas liecina, ka šī tipa raķete var sasniegt arī mērķus 10 000 kilometru attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!