Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tūkstošiem Venecuēlas iedzīvotāju nedēļas nogalē steiguši iekļūt kaimiņos esošajā Kolumbijā, pirms stājas spēkā stingrāki ieceļošanas noteikumi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Saskaņā ar Kolumbijas prezidenta Huana Manuela Santosa paziņojumu par robežkontroles pastiprināšanu, turpmāk valstī varēs iekļūt tikai tie venecuēlieši, kas būs saņēmuši speciālu robežšķērsošanas karti un varēs uzrādīt pasi.

Kolumbijā pagaidu darba vai ikdienas preču meklējumos ik dienu ierodas tūkstošiem venecuēliešu. Tagad daudzi ir nobažījušies, ka, stingrākajiem noteikumiem pilnībā stājoties spēkā, Kolumbijā iekļūt būs daudz grūtāk.

Lai gan vairums venecuēliešu pēc Kolumbijas apmeklējuma atgriežas atpakaļ mājās, Bogota paredz, ka daudzi, Venecuēlas ekonomiskajai krīzei turpinoties, ierodas uz palikšanu.

Ar naftu bagātā Venecuēla jau gadiem cieš no augstas inflācijas un hroniska pamata pārtikas preču un medikamentu trūkuma. Bažas par iespējamu venecuēliešu pieplūdumu paudusi arī Brazīlija.

22. aprīlī Venecuēlā gaidāmas prezidenta vēlēšanas. Uz otru sešu gadu prezidentūras termiņu pretendē arī pašreizējais līderis Nikolass Maduro. Viņš dziļajās ekonomiskajās likstās vaino ASV "sabotāžu".

Savukārt novājinātā opozīcija valsts ekonomisko sabrukumu saista ar Sociālistiskās partijas piekopto politiku. Sociālisti pie varas Venecuēlā ir kopš 1999. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!