Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

ASV Tieslietu departaments paziņojis par vienas no lielākajām kibernozidznieku grupām "Infraud Organization", kuru dibinājis ukrainis, bet vēlāk vadījis krievs, atmaskošanu, vēsta portāls "Currenttime".

Amerikāņu varasiestādes izvirzījušas apsūdzības par personu datu zādzībām un tirdzniecību 36 grupas locekļiem. Noziedznieku radītie zaudējumi sasnieguši 530 miljonus dolāru.

Grupa nozagusi 795 tūkstošus lietotājvārdu un paroļu, lai piekļūtu HSBC bankas sistēmai, kā arī "PayPal" kontus un kredītkaršu numurus.

Noziedzīgo grupējumu 2010. gadā izveidojis Ukrainas pilsonis Svjatoslavs Bondarenko. Grupas sauklis bijis "In Fraud We Trust" jeb tulkojumā "Mēs ticam krāpniecībai".

No 36 apsūdzētajiem 13 arestēti ASV, Austrālijā, Lielbritānijā, Francijā, Itālijā, Kosovā un Serbijā. Pārējie vēl tiek meklēti.

Līdzās personas datu pārdošanai grupējums piedāvājis elektroniskās valūtas depozīta kontus naudas atmazgāšanai. Ar to nodarbojies Krievijas pilsonis Sergejs Medvedevs. 2016. gadā viņš kļuvis par grupējuma vadītāju, publicējot paziņojumu, ka Bondarenko ir pazudis, liecina apsūdzība.

31 gadu vecais Sergejs Medvedevs februāra sākumā aizturēts Taizemē, ziņo aģentūra AFP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!