Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs ceturtdien publicējis izmeklēšanas materiālus, kuros Krievijas vicepremjers Sergejs Prihodjko vainots par īpašas labvēlības saņemšanu no alumīnija magnāta Oļega Deripaskas, kurš bijis saistīts ar ASV prezidenta Donalda Trampa bijušo vēlēšanu kampaņas vadītāju Polu Manafortu.

Publicētajos materiālos izmantots sociālo mediju konts, kas pieder kādai, cik var noprast, pavieglas uzvedības sievietei, kura apgalvo, ka viņai bijusi dēka ar Deripasku. Sieviete, kura pati sevi sauc par Nastju Ribku, ir uzrakstījusi grāmatu par savu darbu eskortservisā un intervijā Krievijas televīzijai pērn sacīja, ka laika pavadīšanai uz Deripaskas jahtas viņu nolīgusi kāda modeļu aģentūra.

Ribka 2016. gadā publicēja vairākus video, kuros Deripaska redzams uz savas jahtas, runājot ar Prihodjko. Vienā video fragmentā Deripaska skaidro sievietei, kāpēc Krievijas un ASV attiecības ir tik sliktas.

Navaļnijs arī citēja dokumentus, kas liecinot, ka Prihodjko uz jahtas pavadījis vairākas dienas un tur ticis nogādāts Deripaskas privātajā lidmašīnā.

Navaļnija fonds iepriekš publicēja dokumentus, kas liecina, ka Prihodjko, kurš ilgi bijis valsts ierēdnis bez ievērojamiem privātiem ienākumiem, pieder grezna savrupmājā Maskavas pievārtē.

Deripaskam piederošās holdingkompānijas "Basic Element" pārstāvis aģentūrai AP atteicās komentēt šīs ziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!