Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sīrijas kaujinieku alianse "Hayat Tahrir al-Sham" (HTS), kurā dominē džihādisti, sestdien uzņēmās atbildību par Krievijas kara lidmašīnas notriekšanu Sīrijas ziemeļrietumos, bet nepieminēja tās pilota likteni. Soctīklos tiek ziņots, ka notriekšanai izmantota Krievijā ražotā raķete "9K38 Igla".

Ar dzelteno apli kartē iezīmēta aptuvenā video uzņemšanas un pilota nolaišanās vieta, ar sarkanām bultām - šī brīža aktīvais Sīrijas armijas un tās sabiedroto grupējumu uzbrukumu virziens opozīcijai Sīrijas ziemeļrietumos.

HTS (iepriekš pazīstami kā "Al Nusra Front") savā interneta propagandas kanālā "Ibaa" paziņoja, ka lidmašīna notriekta ar portatīvā raķešmetēja šāviņu. Krievijas aizsardzības ministrija apstiprināja, ka pikējošais bumbvedējs "Su-25" ir notriekts virs Idlibas provinces un tā pilots nogalināts "cīņā pret teroristiem".

VIDEO: Additional footage released by Jaish al-Nasr shows a burning Su-25 and parachute of pilot. pic.twitter.com/hVS0PQjdod— Conflict News (@Conflicts) February 3, 2018

Notriektās lidmašīnas pilots, kuram izdevās katapultēties, pēc piezemēšanās tika nogalināts, ziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" ("Syrian Observatory for Human Rights", SOHR).

Sestdien Sīrijas nemiernieki Idlibas provincē valsts ziemeļrietumos notrieca pikējošo bumbvedēju "SU-25", un sākotnēji parādījās ziņas, ka nemiernieki pilotu ir sagūstījuši.

Sīriešu nemiernieki, kas darbojas šajā apkārtnē, aģentūrai AP pavēstīja, ka pilots nošauts pēc piezemēšanās, jo pretojies sagūstīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!