Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pārsvarā Sīrijas opozīcijas grupējumu kontrolētajā Sīrijas Idlibas provincē notriekta Krievijas Gaisa spēku lidmašīna "Sukhoi Su-25". Savukārt lidaparāta pilots nogalināts apšaudē jau pēc tam, kad viņš piezemējies un paguvis sazināties ar bāzi, ziņo Krievija..

#BREAKING Video footage showing the smoke rising after shooting down the #Russia-n #SU25 warplane in #Syria's #Idlib ... and showing also the pilot while landing in an area believed to be #Khan_al_Sobol pic.twitter.com/hgHkJNJWeK— Talal Nizar Alkharat (@talol90) February 3, 2018

Krievijas amatpersonas Kremļa finansētajam medijam "Sputnik" apstiprinājušas incidentu un atklājušas, ka pilots esot nogalināts apšaudē. Viņi norādījuši, ka pēc nolaišanās pilots pat sazinājies ar bāzi, lai paziņotu, ka atrodas nemiernieku teritorijā. Soctīklos publiskota fotogrāfija, kurās redzams miris vīrietis uniformā ar asinīm notrieptu galvu.

Augstāk redzamais video esot uzņemts džihādistu grupējuma "Hayat Tahrir al-Sham" (agrāk zināma kā "Al Nusra Front") kontrolētajā Han al Sobolas ciemā (kartē "Hayat Tahrir al-Sham" kontrolētās teritorijas atzīmētas ar tumšāk zaļu toni) . Tas liek domāt, ka, visticamāk, arī lidmašīna notriekta opozīcijas radikālā spārna pārvaldītā Idlibas daļā. Video attālināti redzami dūmi no jau nokritušās lidmašīnas un īsu brīdi tālumā saskatāms pilota izpletnis.

Savukārt citos video redzams pats lidmašīnas notriekšanas brīdis, kā arī publicēti attēli no lidmašīnas nogāšanās vietas.

VIDEO: Additional footage released by Jaish al-Nasr shows a burning Su-25 and parachute of pilot. pic.twitter.com/hVS0PQjdod— Conflict News (@Conflicts) February 3, 2018

Kopš 2013. gada galvenokārt uz mērenā opozīcijas grupējuma "Brīvās Sīrijas armiju" atstājušo karavīru rēķina ievērojami izaugušas džihādistu un islāmistu kustības, un par lielāko no tām kļuva ar "Al Qaeda" saistītā "Hayat Tahrir al-Sham".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!