Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievija tuvāko divu gadu laikā plāno repatriēt aptuveni 50 000 Ziemeļkorejas strādniekus, kuri valstī strādā dažādus mazkvalificētus darbus, tā nopelnot ienākumus savas valsts režīmam, atsaucoties uz Krievijas medijiem, ziņo "Albawaba".

Krievijas vēstnieks Ziemeļkorejā Aleksanders Macegora intervijā "Interfax" atklājis, ka Krievija atbilstoši ANO sankcijām repatriēs uz Ziemeļkoreju desmitiem tūkstošu valstī strādājošo. Dienvidkorejas ziņu aģentūra aplēsusi, ka Krievijā strādā aptuveni 50 000 ziemeļkorejieši.

ANO Drošības padomes pagājušajā mēnesī pieņemtā rezolūcija numur 2397 nosaka, ka visiem ārvalstīs strādājošajiem ziemeļkorejiešiem divu gadu laikā jāatgriežas dzimtenē, lai pārtrauktu šo režīma ieņēmumu plūsmu. Iepriekš Krievija iebildusi pret stingru sankciju noteikšanu Ziemeļkorejai, jo tā uztur ciešas diplomātiskās un ekonomiskās saiknes ar šo valsti. Tomēr šoreiz Krievija neizmantoja savas veto tiesības ANO Drošības padomes padomē, lai sankcijas apturētu.

Stingrās sankcijas, kas ierobežo dažādu produktu importu un eksportu no Ziemeļkorejas ANO Drošības padome, kurā pastāvīgās locekles ir Ķīna, Krievija, ASV, Lielbritānija un Francija, izstrādāja un pieņēma pēc tam, kad Kima Čenuna režīms pagājušā gada jūlijā Phenjana īstenoja divus ballistisko raķešu izmēģinājumus un augustā veica kārtējo kodolizmēģinājumu. Kopš tā laika sankcijām pievienojies liels skaits pasaules valstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!