Foto: AFP/Scanpix/LETA

Irānas augstākais līderis ajatolla Ali Hamenei devis zaļo gaismu 2,5 miljardu dolāru no rezerves fonda izmantošanai militāro izmaksu segšanai, vēsta "Radio Free Europe Radio Liberty" (RFE/RL).

Paziņojums izskanējis mazāk nekā divas nedēļas pēc ielu protestiem teju 90 pilsētās, ko izraisīja cenu pieaugums un ekonomiskā situācija valstī.

Demonstrantus saniknoja arī valsts budžeta projekts, kas paredzējis lielu finansējumu reliģiskajām institūcijām un bruņotajiem spēkiem.

Parlamenta budžeta komisijas loceklis Asgars Jozefnejads 24. janvārī skaidroja, ka aizsardzībai paredzētie līdzekļi ir daļa no četru miljardu dolāru Irānas Nacionālā attīstības fonda (INDF) naudas.

Vietējiem plašsaziņas līdzekļiem Jozefnejads stāstīja, ka atlikušie skaidrās naudas līdzekļi tiks izmantoti projektiem, kas saistīti ar gaisa piesārņojumu, apūdeņošanu un apsaimniekošanu, kā arī zemestrīču un plūdu skarto teritoriju rekonstrukcijai.

Valsts prezidents Hasans Ruhani un citas amatpersonas norādīja, ka 2015. gada starptautiskā vienošanās, lai apturētu Teherānas kodolprogrammu apmaiņā pret daļas sankciju atcelšanu, var veicināt Irānas ekonomisko izaugsmi. Taču nav skaidrs, vai Irānas parastie iedzīvotāji ir sajutuši konkrētus ieguvumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!