Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pamatīgs skandāls izcēlies kamieļu skaistumkonkursā Saūda Arābijā, kur no pasākuma diskvalificēti 12 skaisti kamieļi, kuru īpašnieki zvēriem bija veikuši botoksa injekcijas, trešdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Kamieļu festivālā, kas tiek rīkots karaļa Abdulaziza vārdā, piedalās tūkstošiem kamieļu, kuri tiek vērtēti pēc to lūpām un kupriem. Pasākumā noris arī kamieļu skriešanās sacīkstes un piena garšošana.

Tiesa, šogad pasākumu noēnojis botoksa skandāls. Žūrija atklājusi, ka daži kamieļu īpašnieki ir blēdījušies, lai tikai iegūtu galveno balvu, kuras balvu fonds sasniedz 45 miljonus eiro.

Negodīgie kamieļu īpašnieki dzīvniekiem injicējuši botoksu ne tikai lūpās un degunā, bet pat žoklī, atsaucoties uz mediju " The National", vēsta BBC.

Kā ziņojuši Saūda Arābijas vietējie mediji, pirms festivāla sākuma kāds veterinārārsts pieķerts blēdībās, proti, viņš skaistumkonkursa dalībniekiem injicējis botoksu un pat samazinājis ausu izmērus.

BBC atzīmē, ka kamieļu festivāls Saūda Arābijā tiek uztverts ļoti nopietni. To pat apmeklējot valsts augstākās amatpersonas, jo kamielis tomēr ir Saūda Arābijas nacionālais simbols.

Pirmo reizi kamieļu festivāls notika 2000. gadā Saūdi Arābijas pilsētā Rijādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!