Foto: Kadrs no video
Ekspertīzes rezultāti apstiprina, ka Gērnsijā sadegušajā automašīnā atrastās vīrieša mirstīgās atliekas ir 8. janvārī pazudušais Latvijas pilsonis Mikus Alps, paziņojusi Gērnsijas policija.

Mirstīgo atlieku identitāti apstiprina DNS analīze, tikmēr vīrieša nāves iemesls vēl nav noskaidrots, teikts trešdien izplatītā policijas paziņojumā. Speciālisti plāno turpināt ekspertīzes Lielbritānijā.

Policijas ģimenes sakaru virsnieks turpina sniegt atbalstu Alpa mātei šajā grūtajā laikā, norāda policija.

Vēl pēc dažām nedēļām varētu būt zināmi rokraksta analīzes rezultāti vēstulei, kuru it kā sūtījis Alps. Tā pagājušajā nedēļa nosūtīta pārbaudēm uz Lielbritāniju.

Policija paziņojumā uzsver, ka līdzšinēja izmeklēšanas fāzē nav nekādu liecību, ka incidents ar sadegušo automašīnu kaut kādā veidā būtu saistīts ar Alpa aktivitātēm Ukrainā.

Vēstīts, ka Gērnsijas salas policija 8. janvārī saņēma informāciju par degošu automašīnu. Likumsargi sadegušā auto vrakā atrada kaulus un noskaidroja, ka auto piederējis 33 gadus vecajam Alpam, kurš pēdējo reizi redzēts agrās 8. janvāra stundās.

Savukārt Ukrainas mediji ziņoja, ka Alps kā brīvprātīgais bijis karadarbības zonā Ukrainas austrumos, kur atbalstījis Ukrainas pusē karojošos.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Alpa apmeklētās vienības komandieris, viņš Ukrainā pie brīvprātīgo bataljona viesojies vairākas reizes un pierādījis sevi kā drosmīgu cilvēku.

Arī Latvijas Drošības policija (DP) apstiprināja, ka Alps tai bijis zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!