Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas aizsardzības ministre Floransa Parlī svētdien aicinājusi Turciju apturēt uzbrukumu kurdu kaujiniekiem Sīrijā, uzsverot, ka šie kaujinieki ir galvenie sabiedrotie cīņā pret terorismu Sīrijā.

Intervijā Francijas televīzijā ministre brīdināja, ka Turcijas ofensīva var atbaidīt kurdu spēkus, kuri cīnās starptautiskās koalīcijas pusē pret tādiem ekstrēmistiem kā "Daesh".

Jau vēstīts, ka Turcijas karavīri svētdien šķērsoja Sīrijas robežu, ieejot kurdu kontrolētajā Afrīnas reģionā.

"Mūsu prioritāte ir cīņa pret terorismu," uzsvēra Parlī.

"Būtiska ir cīņa pret terorismu, un visas šīs cīņas, sevišķi tās, kas briesmīgā veidā notiek pie Idlibas un citur, ir jāizbeidz," viņa piebilda.

Afrīnu kontrolē Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG), ko Ankara uzskata par Turcijas kurdu bruņotā separātistu grupējuma "Kurdistānas strādnieku partija" (PKK) atzaru.

Lai gan Vašingtona, tāpat kā Ankara, PKK uzskata par teroristisku organizāciju, Sīrijā tā atbalsta YPG, kas cīnās ar teroristisko grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts").

Turcijas militārā operācija "Olīvas zars" pret YPG Afrīnas reģionā var saasināt Ankaras attiecības ar NATO sabiedrotajiem, sevišķi ASV.

Turcijas armija ziņoja, ka operācija vērsta arī pret "Daesh", taču tai vairs nav lielas ietekmes Afrīnas reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!