Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Afganistānas galvaspilsētā Kabulā viesnīcā "Inter-Continental Kabul" iebrukuši vismaz četri bruņoti cilvēki, atsaucoties uz Afganistānas varas iestāžu informāciju, sestdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Uzbrukums viesnīcai sācies ap pulksten 21 pēc vietējā laika.

Notikuma vietā ir ieradušies drošības spēki, paziņojis iekšlietu ministrijas pārstāvis Nadžibs Danišhs.

Kā ziņu aģentūrai AFP atklāja avots drošības dienestos, uzbrucēji ir atklājuši uguni uz viesnīcas viesiem. Savukārt ziņu aģentūrai "Reuters" Danišhs pieļāva, ka uzbrucēju vidū varētu būt arī teroristi-pašnāvnieki.

Drošības spēkiem izdevies nošaut arī vienu uzbrucēju, BBC paziņojis iekšlietu ministrijas pārstāvis Nesrets Rahimi. Pagaidām netiek ziņots par ievainotajiem.

Drošības spēki ieņēmuši ēkas pirmo stāvu, bet uzbrucēji atrodoties stāvus augstāk. Viens aculiecinieks ziņu aģentūrai "Reuters" atklājis, ka uzbrucēji ir sagrābuši ķīlniekus.

No viesnīcas virtuves ceļoties dūmi, kā arī degšana manīta ēkas ceturtajā stāvā.

Viesnīcas apmeklētājs ziņu aģentūrai AFP pastāstījis, ka viesnīcas viesi ir noslēpušies savās istabiņās. "Es nezinu, vai uzbrucēji ir viesnīcā, bet es varu dzirdēt šāvienu trokšņus kaut kur ēkas pirmajā stāvā," klāstījis apmeklētājs, kurš piebildis, ka ir paslēpies savā istabiņā.

"Es lūdzos, lai drošības spēkiem izdotos mūs izglābt pēc iespējas ātrāk, pirms mūs ir sasnieguši un nogalinājuši uzbrucēji," sacījis viesnīcas klients.

Iekšlietu ministrijas pārstāvis, atsaucoties uz saņemtajiem ziņojumiem, atklāja, ka viesnīcā šajā dienā organizēta arī IT konference, kurā piedalījušās arī Afganistānas provinču amatperconas.

Kā ziņo BBC, viesnīca "Inter-Continental Kabul" pieder valstij. Tajā tiek organizētas ne tikai konferences un citi politiskie pasākumi, bet arī kāzas.

Šī nav pirmā reize, kad uzbrucēji par savu mērķi izvēlējušies tieši viesnīcu "Inter-Continental Kabul". 2011. gadā viesnīcā iebruka teroristiskā grupējuma "Taliban" pārstāvji. Tolaik bojā gāja 28 cilvēki, tajā skaitā arī deviņi uzbrucēji.

Raksts tiks papildināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!