Foto: stock.xchng
Mirstīgās atliekas, kas 8. janvārī tika atrastas sadegušā automašīnā Gērnsijā, ir vīrieša, taču, vai tās ir pazudušā Latvijas pilsoņa Mikus Alpa, vēl nav zināms – to noteiks DNS analīzes, teikts piektdien izplatītajā Gērnsijas policijas paziņojumā.

Kā informējis Gērnsijas policijas galvenais virsnieks Patriks Raiss, mirstīgās atliekas ceturtdien apskatījis patologs, kurš apstiprinājis, ka bojā gājušais ir vīrietis. Speciālists no mirstīgajām atliekām paņēmis visus nepieciešamos paraugus, tostarp tādus, kas ļaus veikt DNS analīzes. Tie nosūtīti tālākai izpētei Lielbritānijā.

"Esam pieprasījuši, lai pārbaudes tiktu veiktas paātrināti, un ceram rezultātus saņemt nākamās nedēļas sākumā, kad arī sniegsim tālākus paziņojumus. Arī vēstule, kas domājams ir no Alpa, nosūtīta grafologam Lielbritānijā, lai veiktu tās pārbaudi. Šīs pārbaudes rezultāti, visticamāk, prasīs vairākas nedēļas," teica Rīss.

Jau ziņots, ka Gērnsijas salas policija 8. janvārī saņēma informāciju par degošu automašīnu. Likumsargi sadegušā auto vrakā atrada kaulus un noskaidroja, ka auto piederējis 33 gadus vecajam Alpam, kurš pēdējo reizi redzēts agrās 8. janvāra stundās.

Savukārt Ukrainas mediji, atsaucoties uz Ukrainā karojošu brīvprātīgo bataljonu, ziņoja, ka Alps kā brīvprātīgais bijis Ukrainā un ka viņu Gērnsijā ir nogalinājuši Kremļa atbalstītāji – viņš pats esot stāstījis par saņemtiem draudiem sava atbalsta Ukrainai dēļ.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Alpa apmeklētās vienības komandieris, viņš Ukrainā pie brīvprātīgo bataljona viesojies vairākas reizes un pierādījis sevi kā drosmīgu cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!