Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa ieplānotais slavenā Davosas foruma apmeklējums ir iespēja popularizēt viņa rokās esošo varu, "CNN Money" paudis politisko risku konsultācijas uzņēmuma "Eurasia Group" dibinātājs Ians Bremers.

Bremers uzsver, ka prezidents ir uz politiskā ceļa, kas ir pilns ar neapmierinātību pret viņa uzvaru prezidenta vēlēšanās, bet viņa politisko darbu uz priekšu virza tieši bizness.

"Ja nebūtu vienošanās par nodokļu samazinājumu, kas notika pagājušā gada nogalē, Trampam un viņa sabiedrotajiem nebūtu nevienas uzvaras likumdošanā uz viņu vārda. Tieši šajā nodokļu vienošanās procesā lielākie ieguvēji pulcējas Davosā. Vērienīgo pasākumu apmeklēs pasaules elites svarīgākie cilvēki, un, jāatzīst, ka tā ir lieliska vieta, lai ātri nonāktu kameru un preses uzmanības centrā. Baltais nams šobrīd ir režīmā, kurā acīmredzama šķiet jaunu kontaktu dibināšana ar cilvēkiem, kas virza globālo biznesu," vērtē Bremers.

Starp apmeklētājiem, kā uzskata Bremers, Trampa popularitāte ir aptuveni 5%, un laba runa to noteikti nemainīšot.

"Protams, Tramps jebkuras domstarpības, kas var rasties pēc foruma norises, izskaidros ar jaunu viltus ziņu vilni. Sliktākais, kas Davosā var notikt ar prezidentu, ir tas, ka viņš tiks ignorēts. Pretējs mīlestībai nav naids, tā ir vienaldzība. Ja Tramps pametīs Davosu ar šo sajūtu – saturieties!" aicina Bremers.

Jau ziņots, ka Pasaules Ekonomikas foruma mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka ikgadējais pasaules līderu forums norisināsies no 23. janvāra līdz 26. janvārim.

Šis būs 48. forums un tiks veltīts tematam "Kopīgas nākotnes veidošana sadrumstalotā pasaulē".

Ziņots, ka arī ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) saņēmis ielūgumu piedalīties nākamā gada janvārī Davosā notiekošajā Pasaules Ekonomikas forumā. Ielūgumu piedalīties Pasaules Ekonomikas forumā saņēmusi arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) un kultūras ministre Dace Melbārde (NA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!