Foto: AP/Scanpix/LETA
ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais vecākais stratēģis Stīvs Banons otrdien tika iztaujāts Kongresa komitejā, kas izmeklē Trampa kampaņas sakarus ar Krieviju. Vienlaikus parādījušās ziņas, ka arī īpašais prokurors, kas izmeklē šo lietu, nosūtījis Banonam pavēsti par liecību sniegšanai zvērinātajiem.

Banonu otrdien aiz slēgtām durvīm iztaujāja Pārstāvju palātas Izlūkošanas komiteja, un šī bija pirmā reize, kad viņš sniedzis liecības izmeklēšanas lietā par to, vai Trampa kampaņai bijusi slepena vienošanās ar Krieviju tās centienos ietekmēt 2016. gada ASV vēlēšanas.

Maz ticams, ka šī būs bijusi pēdējā reize, kad Banonam jāsniedz šādas liecības. Laikraksts "The New York Times" otrdien ziņoja, ka Banonam pavēsti par liecību sniegšanu izsūtījis Robert Millers - Tieslietu ministrijas īpašais prokurors, kurš izmeklē šo pašu lietu.

Līdz ar to Banons kļuvis par pirmo Trampa tuvākā loka cilvēku, kuram Millers šajā lietā izsūtījis zvērināto pavēsti.

Runājot otrdien Izlūkošanas komitejā, Banons vairākus jautājumus atteicās atbildēt, atsaucoties uz "izpildvaras privilēģiju", kas prezidentam ļauj neatklāt informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!