Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa veselības stāvoklis ir lielisks un viņš ir pilnībā piemērots savu pienākumu veikšanai, un, domājams, tas saglabāsies visu viņa prezidentūras laiku, otrdien preses konferencē paziņoja Baltā nama oficiālais ārsts Ronijs Džeksons.

Pagājušajā nedēļā 71 gadus vecajam Trampam tika veikta pirmā medicīniskā pārbaude kopš kļūšanas par ASV prezidentu. Četru stundu laikā Trampu izmeklējuši 12 speciālisti.

Tas notiek laikā, kad ažiotāžu pasaulē sacēlusi Maikla Volfa grāmata par Trampu "Fire and Fury: Inside the Trump White House", kurā paustas šaubas par Trampa garīgajām spējām.

Visi klīniskie dati norāda uz to, ka Tramps ir pilnībā vesels, atsaucoties uz Džeksonu, ziņo raidsabiedrība "CBS News". Ārsts pat paredz, ka Tramps būs pietiekami vesels, lai spētu būt prezidents vēl vienu pilnvaru termiņu.

Džeksons Trampa veselību raksturo kā normālu, bet tā ir "lieliska", ja salīdzina ar citiem 71 gadu veciem amerikāņu vīriešiem. Tomēr ar 189 centimetru augumu un 109 kilogramu svaru viņš ir uz aptaukošanās robežas.

Tāpat Tramps aizpildīja kognitīvo spēju testu, kur pareizi atbildējis uz visiem 30 jautājumiem. "Man nav bažu par viņa kognitīvajām spējām vai neiroloģiskajām funkcijām," Džeksonu citē raidsabiedrība BBC.

Uz kāda žurnālista jautājumu, kā cilvēks, kurš patērē ātrās ēdināšanas produktus un saldinātus dzērienus, bet nenodarbojas ar fiziskajām aktivitātēm, var saglabāt labu formu, Džeksons norādīja uz prezidenta "satriecošajiem gēniem".

"Tādu viņu radīja Dievs," uzsvēra Džeksons.

Baltā nama mediķis gan atzina, ka prezidentam ir ieteikts uzlabot ēdienkarti un sākt aerobos vingrinājumus. Uz Balto namu tikšot uzaicināti uztura speciālisti, lai kopā ar pavāriem izveidotu ēdienkarti ar mazāk taukiem, kalorijām un ogļhidrātiem.

Lai arī Trampa sirds un asinsvadu sistēma darbojas lieliski, Džeksons viņam ieteicis zaudēt četrus līdz sešus kilogramus ķermeņa svara, skaidro CBS.

Ārsts norādīja, ka Trampa sirds un asinsvadu sistēmas labās veselības pamats ir atteikšanās no alkohola un tabakas dzīves laikā, ziņo BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!