Foto: AFP/Scanpix

Sīrija pirmdien nosodīja ASV vadītās pretdžihādistu koalīcijas ieceri par 30 000 militārpersonu lielu pierobežas drošības spēku izveidošanu valsts ziemeļaustrumos, brīdinot, ka šo bruņoto spēku dalībniekus uzskatīs par nodevējiem.

ASV vadītā koalīcija, kas tika izveidota cīņai ar džihādistu grupējumu "Daesh", svētdien paziņoja, ka strādā kopā ar Sīrijas arābu un kurdu karotājiem, lai izveidotu Pierobežas drošības spēkus.

Šī formējuma mērķis būs nepieļaut "Daesh" atdzimšanu apvidos, kurus no džihādistiem atbrīvojuši Sīrijas Demokrātiskie spēki – ASV atbalstītā Sīrijas kurdu un arābu kaujinieku grupējumu alianse.

Avots Sīrijas Ārlietu ministrijā pirmdien šo ieceri nosodīja.

"Sīrija pauž stingru nosodījumu ASV paziņojumam par militāro formējumu izveidošanu valsts ziemeļaustrumos kā klaju uzbrukumu Sīrijas suverenitātei, teritoriālajai integritātei un vienotībai, kā arī kliedzošu starptautisko tiesību pārkāpumu," avota teikto citē oficiālā ziņu aģentūra SANA.

"Sīrija visus sīriešus, kas piedalīsies šajos amerikāņu atbalstītajos militārajos formējumos, uzskatīs par tautas un valsts nodevējiem un atbilstoši pret viņiem izturēsies."

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!