Foto: www.facebook.com/guernseypolice

Automašīnā, kas pirmdien nodedzināta Gērnsijā, atrastas, iespējams, Latvijas pilsoņa Mikus Alpa mirstīgās atliekas, vēsta Ukrainas mediji.

Vietējā policija apstiprinājusi, ka automašīnā atrasti kauli, vēsta raidsabiedrība BBC. Automašīna, kuras īpašnieks pagaidām nav noskaidrots, aizdedzināta kādā nomaļā vietā un tā pilnībā nodegusi vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Likumsargi gan britu medijam piektdien uzsvēruši, ka vēl nepieciešams veikt pārbaudes, lai apstiprinātu, ka automašīnā atrastas cilvēka mirstīgās atliekas. Vienlaikus viņi apstiprinājuši, ka risina 33 gadus vecā Latvijas pilsoņa Mikus Alpa pazušanas lietu un aicina atsaukties cilvēkus, kam par viņu ir kāda informācija.

Savukārt Ukrainas mediji, atsaucoties uz astotās nodaļas bataljona komandiera Andreja Červeņa pausto, raksta, ka iespējamais bojā gājušais ir Mikus Alps, kurš divus gadus bijis brīvprātīgais bataljonā "Aratta", kas karo Ukrainas pusē Donbasā. "Mums ir zaudējumi. Anglijā nogalinājuši mūsu karavīru," portāls "24tv.ua" citē Červeņu, "viņam draudēja krievi, pēc tam atrada, nogalināja un sadedzināja automašīnā".

Kā liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija, Alps bataljonā "Aratta" bijis vismaz divas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!