Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pastāv risks, ka Ķīnas austrumu piekrastē avarējušais tankkuģis, kuru pārņēmušas liesmas, var eksplodēt un nogrimt, ekspertu teikto pirmdien citē valsts mediji.

Pirmdien turpinās meklēšanas un glābšanas darbi, vēsta raidorganizācija CCTV. 32 tankkuģa komandas locekļi tiek uzskatīti par pazudušiem. Tankkuģa komandā bijuši 30 Irānas un divi Bangladešas pilsoņi, vēsta ziņu aģentūra "Siņhua".

"Atbilstoši ekspertu grupas spriedumiem, pastāv risks, ka [tankkuģis] "Sanchi" var uzsprāgt un nogrimt," vēsta CCTV, norādot, ka bīstamās gāzes negadījuma vietā "glābšanas operācijas dalībniekiem ir ļoti kaitīgas".

Tankkuģis, kas veda naftu no Irānas uz Dienvidkoreju, sestdien pēc sadursmes ar preču kuģi Ķīnas austrumu piekrastē aizdegās. Lielāko daļu 274 metrus garā kuģa pārņēma liesmas. Negadījums var izvērsties ekoloģiskā krīzē, jo tūkstošiem tonnu naftas vai nu aizdegušies, vai nonākušas ūdenī. Kuģis vedis 136 000 tonnu naftas.

Tankkuģis "Sanchi", kas kuģojis zem Panamas karoga, sestdien vakarā 300 kilometrus uz austrumiem no Šanhajas saskrējies ar Honkongas preču kuģi "Crystal". 21 preču kuģa komandas loceklis izglābts, un šim kuģim lieli bojājumi nav nodarīti.

Ķīnas amatpersonas atzina, ka nespēj izskaidrot, kāpēc kuģi saskrējušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!