Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais vecākais stratēģis Stīvs Banons svētdien sniedzis paskaidrojumus par viņam piedēvētajiem apgalvojumiem, kas parādījušies nule kā klajā laistajā skandalozajā grāmatā par norisēm Trampa Baltajā namā un radījuši spēcīgas negācijas Trampa un Banona attiecībās.

Pirmajā pārdošanas dienā par bestselleru kļuvušajā Maikla Vulfa grāmatā "Fire and Fury: Inside the Trump White House" minēts, ka Banons 2016. gada jūnijā notikušo Trampa dēla Donalda juniora tikšanos ar Krievijas pārstāvjiem raksturojis kā "nodevīgu" un "nepatriotisku".

Tomēr paziņojumā ziņu vietnei "Axios" Banons svētdien uzsver, ka "Donalds Tramps juniors ir patriots un labs cilvēks". "Mani izteikumi bija mērķēti pret Polu Manafortu, kurš ir pieredzējis kampaņas profesionālis ar pieredzi un zināšanām par to, kā darbojas krievi. Viņam vajadzēja zināt, ka viņi ir divkosīgi un viltīgi un ka viņi nav mūsu draugi. Vēlreiz atkārtoju - šie izteikumi nebija mērķēti pret Donu junioru," skaidroja Banons.

Banons pauda nožēlu, ka ir "kavējies, sniedzot atbildi par neprecīzo izklāstu attiecībā uz Donu junioru", kas ir "novērsis uzmanību no prezidenta vēsturiskajiem sasniegumiem viņa prezidentūras pirmajā gadā".

Manaforts 2016. gadā trīs mēnešus vadīja Trampa vēlēšanu kampaņu.

Reaģējot uz Vulfa grāmatā pausto, prezidents Tramps vēl trešdien asi nosodīja Banonu, nodēvējot viņu par jukušu. Tramps paziņoja, ka Banonam nav nekāda sakara ar viņu vai viņa prezidentūru. "Kad viņš tika atlaists, viņš zaudēja ne tikai savu darbu, bet arī savu prātu," izsakoties par Banonu, norādīja prezidents.

Vulfa jaunā grāmata ir balstīta uz vairāk nekā 200 intervijām, tostarp sarunām ar pašu prezidentu un viņa darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!