Foto: AP/Scanpix/LETA

Turpinoties diskusijām ap nupat izdoto grāmatu, kurā raisītas bažas par ASV prezidenta Donalda Trampa garīgo veselību, Baltā nama saimnieks paziņojis, ka ir ģēnijs.

Nupat publicētās grāmatas "Fire and Fury: Inside the Trump White House" autors Maikls Volfs norāda, ka Baltā nama darbinieki pauduši šaubas par Trampa garīgajām spējām. Trampa advokāti centās likt šķēršļus grāmatas publicēšanai. Pats Tramps grāmatu nosauca par "garlaicīgu un nepatiesu", bet tās autoru Volfu par "pilnīgu zaudētāju".

Sestdien, kad Republikāniskās partijas pārstāvji pulcējas uz kongresu savu šī gada politikas prioritāšu noteikšanai, Tramps tviterī aizstāv savas prāta spējas.

"Patiesībā, visu manu dzīvi mani divi lielākie aktīvi ir bijusi garīgā stabilitāte un tas, ka es esmu tiešām gudrs," raksta Tramps, norādot, ka arī viņa konkurente Hilarija Klintone "izspēlēja šīs kārtis", taču zaudēja.

Tramps turpina, ka no ļoti veiksmīga uzņēmēja kļuva par TV zvaigzni un ASV prezidentu, turklāt jau "ar pirmo mēģinājumu".

"Es domāju, ka tas kvalificējas nevis kā gudrs, bet ģēnijs... turklāt ļoti stabils ģēnijs," pasvītro Tramps.

Piektdien ASV Valsts sekretārs Rekss Tilersons aizstāvēja Trampu, norādot, ka viņam nav bijis nekāds pamats apšaubīt prezidenta garīgās spējas.

Grāmatā, kas sacēlusi lielu ažiotāžu, stāstīts arī, ka Tramps nemaz nav vēlējies kļūt par prezidentu, bet kampaņu uzskatījis par iespēju reklamēt sevi. Vairāk par grāmatā pausto var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!