Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien paziņojumā savu bijušo Baltā nama vecāko stratēģi Stīvu Banonu nosaucis par jukušu un prātu zaudējušu, ziņo CNN.

ASV prezidentu saniknojusi rakstnieka Maikla Volfa jaunākā grāmata "Fire and Fury: Inside the Trump White House", kurā par pamatu ņemtas vismaz 200 intervijas ar prezidenta darbiniekiem, kā arī pašu Trampu.

Jaunākajā grāmatā citēts arī Banons, kurš kritizējis ASV prezidenta prezidenta dēlu Donaldu Trampu jaunāko par bēdīgi slaveno tikšanos ar krievu advokāti Natāliju Veselņicku Ņujorkas augstceltnē "Trump Tower", kas noritējusi priekšvēlēšanu kampaņas laikā 2016. gadā. Šo tikšanos Banons raksturojis kā nodevīgu un nepatriotisku.

Grāmatas "Fire and Fury: Inside the Trump White House" fragmenti pārpublicēti vairākos ASV laikrakstos, kā arī portālos.

"Stīvam Banonam nav nekāda sakara ar mani vai manu prezidentūru. Kad viņš tika atlaists, viņš zaudēja ne tikai savu darbu, bet arī savu prātu," paziņojumā pauda Tramps.

Pagaidām CNN Banons nav sniedzis komentāru par Trampa sacīto.

Kā vēsta žurnāla "New York" publicētais fragments, Tramps nemaz neesot ticējis, ka varēs uzvarēt prezidenta vēlēšanās. Tiesa, viņš uzsvēris, ka kandidēšana uz prezidenta amatu viņam pavērs jaunas iespējas.

CNN atgādina, ka Trampa kampaņai Banons pievienojies vien 2016. gada augustā. Savukārt nākamā gada augustā Banons pameta savu amatu Baltajā namā. Banons amatu pametis, kad viņa pozīciju izskatījis jaunais prezidenta personāla vadītājs Džons Kelijs. Banons savulaik vadīja labējās ievirzes tīmekļa mediju "Breitbart News" un tika uzskatīts par Trampa priekšvēlēšanu kampaņas veidotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!