Foto: AFP/Scanpix/LETA
Naktī uz trešdienu Īrijai, kā arī atsevišķiem Lielbritānijas un Francijas apgabaliem pāri traucās vētra "Eleonora", un tās laikā daudzviet applūdušas ielas, sagāzti koki un pārrautas elektrības līnijas.

Vissmagāk vētra skārusi Franciju, kur gājis bojā viens cilvēks, kuru nositis krītošs koks. Vēl 15 cilvēki Francijā ir ievainoti, tostarp četri guvuši nopietnas traumas.

Vētra skārusi arī Beļģiju, Nīderlandi un Vāciju.

Nīderlandē atcelti aptuveni 200 avioreisi un vilcieni kursē ar samazinātu ātrumu. Piekrastes rajonos vilcienu satiksme apturēta. Piejūras reģionos arī aizliegta automašīnu satiksme pāri tiltiem.

Gatavojoties vētrai, aktivizēta arī Nīderlandes plūdu barjera Ziemeļjūrā.

Vācijā vētra plosījusies galvenokārt valsts dienvidrietumos, apgrūtinot satiksmi uz ceļiem un jūrā. Ceļus un dzelzceļa sliedes daudzviet nosprostojuši nolūzuši koki.

Vācijā par cietušajiem ziņu nav, bet Nīderlandē vētras dēļ traumas guvis vismaz viens cilvēks.

Vācijas dienvidos slēgti arī zoodārzi un dzīvnieku parki.

Francijā plkst.12:30 bez elektrības bija aptuveni 225 000 mājsaimniecību, galvenokārt valsts austrumos, ziņoja elektrotīklu uzņēmums "Enedis".

Tikmēr Francijas ziemeļos un Parīzes reģionā elektroapgāde atjaunota vairāk nekā 70 000 mājsaimniecību.

Īrijā līdz plkst.12 elektroapgāde atjaunota 134 000 klientu, bet 16 000 māju un uzņēmumu joprojām ir bez elektrības.

Tikmēr Ziemeļīrijā bez elektroapgādes palikušas aptuveni 20 000 māju, vēstīja ziņu aģentūra "Press Association". Bet dažos Anglijas apvidos bez elektrības palikušas 2500 māju un uzņēmumu, un vētrā nolauzti koki un apgāztas automašīnas aizsprostojušas vairākas šosejas.

Piesardzības nolūkos, lai pasargātu Londonu no iespējamās aplūšanas, aizvērta Temzas barjera.

Īrijā vēja ātrums sasniedzis 43 metrus sekundē (155 kilometrus stundā), un Atlantijas okeāna piekrastes pilsētā Golvejā izraisījušies plūdi.

Francijas dzelzceļa uzņēmums SNCF pavēstīja, ka reģionālā satiksme Normandijā un Elzasā apstājusies. Tālsatiksmes vilcieni kursē normāli.

Strasbūras un Bāzeles-Miluzas lidostas darbojušās ar pārtraukumiem. Parīzes Šarla de Golla lidostā aizkavējušies 60% no izejošajiem reisiem un trešā daļa ienākošo reisu. Daži reisi arī novirzīti uz citām lidostām.

Parīzē spēcīgā vēja dēļ slēgts arī Eifeļa tornis, kā arī visi pilsētas parki, lai krītošie koki vai koku zari nesavainotu cilvēkus.

Francijas jūras satiksmes institūcijas ziņoja, ka Normandijas piekrastē, kur bijuši septiņus metrus augsti viļņi, otrdienas vakarā bīstamā operācijā ar helikoptera iesaistīšanu izglābts burātājs.

Kuģi brīdināti par pamesto jahtu, kuras atrašanās vietu nebija iespējams noteikt.

Vētra skārusi arī Beļģiju. Lai gan vēja ātrums samazinājies, Briselē slēgti vairāki parki un glābšanas dienesti saņēmuši daudzus ziņojumus par nolauztiem kokiem.

Sliktie laikapstākļi traucējuši arī Frankfurtes lidostas un Cīrihes lidostas darbu.

Šveices mediji vēstīja, ka vairākos kantonos bez elektroapgādes palikušas aptuveni 14 000 māju.

"Eleonora" ir ceturtā spēcīgā vētra Eiropā kopš decembra, un meteorologi prognozē, ka tā skars arī Austriju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!