Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Indijas zemākās kastas pārstāvji trešdien nobloķējuši ceļus un dzelzceļu Mumbajā, lai protestētu pret vardarbību 200 gadus senas kaujas atceres pasākumā.

Protestētāji nobloķēja satiksmi uz ceļiem un devās gājienos pa dzelzceļa sliedēm, tādejādi nobloķējot vilcienu satiksmi. Piesardzības nolūkos, vairākas skolas un uzņēmumi trešdien slēdza savas durvis.

Protesti ir rekcija uz vardarbību, kas pirmdien izcēlās ceremonijas laikā kādā ciematā netālu no Punes, Mahārāštras štatā. Vardarbībā gāja bojā viens cilvēks.

Iedzīvotāji no sabiedrības zemākās sociāli ekonomiskās kārtas bija sapulcējušies, lai atzīmētu kādas 1818. gadā notikušas kaujas 200. gadskārtu. Šajā kaujā zemākās kastas pārstāvji palīdzēja britu spēkiem sakaut augstākās kastas pārstāvjus.

Protestētāji uzskata, ka vardarbību ceremonijas laikā izprovocēja labējā spārna hinduisti. Vardarbība izplatījās arī uz citām Mahārāštras štata vietām.

Štata galvaspilsētas Mumbajas policija ziņoja, ka aizturējusi vairāk nekā 100 protestētājus. Politiķi aicinājuši atrisināt šo situāciju mierīgā ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!