Foto: AP/Scanpix/LETA
Voburnas safari parkā Lielbritānijā izcēlies ugunsgrēks, kā rezultātā bojā gājuši 13 patatas pērtiķi, otrdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Degošo ēku pamanījis parka darbinieks, kurš bija devies apgaitā pa teritoriju.

Glābēji notikuma vietā ieradās ap pulksten 02:37 (pēc vietējā laika). Ugunsdzēsējiem vajadzējis divas stundas, lai savaldītu liesmas.

Ugunsgrēka laikā iebrucis pērtiķu mājas jumts, kā rezultātā dzīvnieki sadeguši. Ugunsdzēsēji pieļauj, ka uguns nelaimi izraisījis ģenerators.

Savā paziņojumā parka pārstāvji uzsver, ka ir satriekti par notikušo. Pērtiķu kopēji esot izplūduši asarās par notikušo.

Parka pārstāvji pēc negadījuma pastiprināti novērojuši un uzmanījuši pārējos dzīvniekus. Pagaidām nekas neliecinot, ka tos kaut kādā veidā ir ietekmējis ugunsgrēks.

Jau ziņots, ka 23. decembrī vairāk nekā 70 ugunsdzēsēju sestdien cīnījās ar liesmām Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas zoodārzā. Saskaņā ar zoodārza pārstāvju sniegto informāciju, liesmas prasījušas viena cauruļzobja dzīvību, bet četru surikatu atrašanās vieta "pašlaik nav zināma". Bojā gājušais cauruļzobis Miša bijis deviņus gadus vecs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!