Foto: AFP/Scanpix/LETA

Romas pāvests Francisks aicinājis cilvēkus sākt Jauno gadu, atstājot pagātnē un izmetot no savām dzīvēm kā lieku bagāžu visu nevajadzīgo, tostarp tukšas pļāpas un banālu patērnieciskumu, lai vairāk uzmanības veltītu mierīgākas un labvēlīgākas pasaules veidošanai.

Jaungada misē Sv.Pētera bazilikā un arī vēlāk, uzrunājot aptuveni 40 000 svētceļniekus Vatikāna Sv. Pētera laukumā, pāvests mudinājis ik dienas atlicināt klusuma mirkli, lai pabūtu kopā ar Dievu un tādējādi pasargātu savu brīvību, "neļaujot to saēst patērnieciskuma banalitātei, tukšu vārdu straumēm, bezjēdzīgu pļāpu un skaļu klaigu paisumam".

Katoļu baznīca 1. janvārī atzīmē Pasaules miera dienu, un Francisks savā uzrunā īpaši uzsvēris, ka šogad uzmanības centrā būtu jāliek bēgļu un migrantu tiekšanās pēc miera.

"Lai iegūtu šo mieru, uz kuru ir tiesības ikkatram, daudzi no viņiem ir gatavi izturēt grūtības un ciešanas, gatavi riskēt ar dzīvību, dodoties ceļā, kas lielākajā daļā gadījumu ir garš un bīstams," sacījis pāvests. "Neļausim apdzist šo siržu cerībām," viņš aicinājis, aizlūdzot par to, lai cilvēki Jaunajā gadā būtu dāsni un strādātu, veidojot vienotāku un labvēlīgāku pasauli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!