Foto: Sputnik/Scanpix
Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) sestdien paziņoja, ka aizturējis cilvēku, kas organizējis un sarīkojis šonedēļ Sanktpēterburgas lielveikalā notikušo sprādzienu.

FDD pavēstīja, ka aizdomās turamais nodots Izmeklēšanas komitejai tālāku izmeklēšanas darbību veikšanai, sīkāku informāciju nesniedzot.

Kā ziņots, džihādistu grupējums "Islāma valsts" piektdien uzņēmās atbildību par trešdien Sanktpēterburgā sarīkoto sprādzienu lielveikalā.

"Kalifāta kareivju drošības vienībai aizvakar izdevās ievietot spridzekli vienā no iepirkšanās centriem Sanktpēterburgas pilsētā krustnešu Krievijas ziemeļrietumos," teikts grupējuma propagandas atzara "Amaq" paziņojumā.

"Amaq" paziņoja, ka viens no džihādistiem detonēja šo spridzekli, un apgalvoja, ka sprādzienā bijuši "13 upuri".

Krievijas izmeklētāji gan informēja, ka sprādzienā lielveikalā "Perekrjostok" tika ievainoti deviņi cilvēki, kas nosūtīti uz slimnīcām.

Sprādziena enerģija bija ekvivalenta 200 gramiem trinitrotoluola (TNT), un to izraisīja paštaisīts spridzeklis, kas bijis pildīts ar traumējošiem elementiem, paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Sprādziena epicentrs bija bagāžas glabāšanas kamerā pie lielveikala ieejas.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien nosauca šo sprādzienu par "teroristu uzbrukumu".

Sanktpēterburgā aprīlī uzspridzinājās terorists pašnāvnieks metro vilcienā, nogalinot vairāk nekā 10 cilvēku. Tiek uzskatīts, ka teroristu bija radikalizējuši islāma ekstrēmisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!