Foto: AP/Scanpix/LETA

Dzelzceļa stacija, kas tiks uzcelta netālu no Jeruzalemes vecpilsētā esošā Raudu mūra, tiks nosaukta ASV prezidenta Donalda Trampa vārdā, lai godinātu viņu par lēmumu atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, paziņojis transporta ministrs Israels Kacs.

"Rietumu siena ir ebreju tautas svētākā vieta, un es nolēmu dzelzceļa staciju, kas ved uz turieni, nosaukt prezidenta Trampa vārdā –, sekojot viņa vēsturiskajam un drosmīgajam lēmumam atzīt Jeruzalemi par Izraēlas valsts galvaspilsētu," Kaca paziņojumu citē laikraksts "The Jerusalem Post".

Stacija tiks uzbūvēta ātrvilciena dzelzceļa maršrutā Telaviva-Jeruzaleme. Transporta ministra apstiprinātie plāni paredz uzbūvēt trīs kilometrus garu tuneli no jau gandrīz gatavās Umas stacijas.

Dzelzceļa maršruta paplašināšanu ministrs sauc par pašu svarīgāko nacionālo projektu. Plāns paredz izbūvēt pavisam divas jaunas dzelzceļa stacijas, kuras, lai neapdraudētu arheoloģisko mantojumu, atradīsies 52 metru dziļumā, skaidro medijs.

Jau ziņots, ka 6. decembrī ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka Jeruzaleme ir Izraēlas galvaspilsēta un deva rīkojumu gatavoties ASV vēstniecības pārcelšanai uz turieni no Telavivas.

Tā bija atteikšanās no desmitgadēm ilgās piesardzīgās Vašingtonas politikas. Lēmums izraisīja plašus palestīniešu protestus un saskarās ar kritiku. ANO Ģenerālā asambleja Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu atzīt atteicās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!