Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vairāk nekā 70 ugunsdzēsēju sestdien cīnījās ar liesmām Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas zoodārzā. Glābējiem šobrīd izdevies ierobežot sarkano gaili, kas plosa zoodārza kafejnīcu un veikalu, atsaucoties uz ugunsdzēsēju sniegto informāciju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Saskaņā ar zoodārza pārstāvju sniegto informāciju, liesmas prasījušas viena cauruļzobja dzīvību, bet četru surikatu atrašanās vieta "pašlaik nav zināma". Sešiem zoodārza darbiniekiem, kuri saelpojušies dūmus un cietuši no šoka, notikuma vietā sniegta medicīniskā palīdzība, bet viens nogādāts slimnīcā.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Bojā gājušais cauruļzobis Miša bijis deviņus gadus vecs.

Tā kā zoodārza darbiniekiem nav pieejas notikuma vietai, par surikatu likteni pagaidām nekas nav zināms. Pārējie zoodārza iemītnieki tiek rūpīgi uzraudzīti, lai pārliecinātos par viņu veselības stāvokli. "Mēs esam neizmērojami pateicīgi ugunsdzēsēju brigādei, kas reaģēja ātri un lokalizēja liesmas," paziņojis zoodārzs.

Pagaidām nav zināms, kas izraisījis ugunsgrēku. Glābēji uz notikuma vietu izsaukti ap pulksten 6. Tikmēr zoodārzā esošie darbinieki jau steiguši pārvietot dzīvniekus uz drošāku vietu.

Liesmas nopostījušas lielāko daļu kafejnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!