ASV Aizsardzības ministrija jeb Pentagons atslepenojusi video, kurā redzams, kā ASV armijas iznīcinātāji debesīs virs Klusā okeāna novēro nezināmu lidojošu objektu jeb NLO.

2004. gadā nofilmētais video ir viens no materiāliem, ko pētīja Pentagona īpaši izveidota programma. Tā Aizsardzības ministrijas paspārnē darbojās no 2007. gada līdz 2012. gadam, un ASV izmaksāja aptuveni 17 miljonus eiro, ziņo "Reuters".

Viens no "Attīstītā gaisa telpas apdraudējuma identifikācijas programmas" pētītajiem video tagad nonācis atklātībā. Tajā redzams, kā divi ASV iznīcinātāju piloti ar pārsteigumu reaģē, ieraugot ovālu objektu, kas lido virs Klusā okeāna, netālu no ASV krastiem. Objekts bija aptuveni pasažieru lidmašīnas izmēros, un piloti atzinuši, ka tas neticami strauji uzņēmis ātrumu.

Objektu aptuveni 24 kilometru augstumā radaros pamanīja ASV Jūras spēku kuģis "USS Princeton", un divi reaktīvie iznīcinātāji tika sūtīti noskaidrot, kas ir šis mistiskais lidaparāts. Saskaņā ar Pentagona sniegtajām ziņām, NLO nebija propelleru, spārnu, kā arī tas neatstāja reaktīvajiem dzinējiem raksturīgās baltās trases. Līdz šim tā arī nav atrasts ticams skaidrojams, kas bija novērotais lidojošais objekts.

Jau ziņots, ka īpašās Pentagona programmas dokumentos, kas nonākuši žurnālistu rīcībā, galvenokārt aprakstīti dīvaini, ļoti ātri lidojoši, kā arī uz vietas levitējoši objekti. Zinātnieki, kuri strādājuši pie programmas gan norādījuši, ka NLO uzreiz nenozīmējot, ka eksistē citplanētieši.

Kāds ASV kongresa darbinieks medijam "Politico" iepriekš minējis, ka šāda programma varētu būt izveidota, lai novērotu citu sāncenšu tehnoloģisko attīstību un iespējamās darbības ASV gaisa telpā. Vienlaikus netiek precizēts, vai sāncenši ir Ķīna, Krievija vai kāda cita lielvalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!